Inspraak ontwerp-maatwerkbesluit en nadere regels damwand dorpskern Baambrugge

Inzagetermijn: 14 juni 2019 tot en met 25 juli 2019

 

Het dagelijks bestuur (DB) van Waterschap Amstel, Gooi en Vecht maakt bekend dat het voor inspraak heeft vrijgegeven: het ‘ontwerp-maatwerkbesluit en nadere regels damwand dorpskern Baambrugge’.

 

Traject: aansluiting Kleiweg - Dorpskern

Dijkvak: P030-003 en P031-001

Polder: Baambrugge

Gemeente: De Ronde Venen

Lengte traject: 561 meter

 

Op 11 juni 2019 is het dijkverbeteringsplan dorpskern Baambrugge vastgesteld door het dagelijks bestuur van het waterschap. Doordat de dijk wordt verplaatst van de weg naar de oever, verplaatsen ook de kern- en beschermingszone van de dijk. In deze zones gelden bepaalde voorschriften krachtens de Keur van het waterschap om de dijk te beschermen.

 

In de specifieke situatie van de dorpskern van Baambrugge is het wenselijk om de werkingsomvang van artikel 3.4, lid 4 van het Keurbesluit te beperken (bomen en struiken) en nadere regels te stellen omtrent de bediening en het onderhoud van de afsluiters in de damwand. Door dit besluit is het straks toch mogelijk om struiken en lage bomen te planten binnen 1,5 meter van de damwand. Ook maakt dit het mogelijk om per perceel een eigen regenwaterafvoer door de damwand heen te hebben. Zo blijft de regenwaterafvoer goed geregeld.

Inzien van stukken

Het ontwerp-maatwerkbesluit inclusief kaart kunt u raadplegen van vrijdag 14 juni 2019 tot en met donderdag 25 juli 2019 op de website www.overheid.nl en via een link op www.agv.nl/inspraak.

Zienswijzen

Tijdens de periode dat het ontwerp-maatwerkbesluit ter inzage ligt, kunnen belanghebbenden daarover schriftelijk of mondeling een zienswijze kenbaar maken. U kunt ook online een zienswijze indienen via www.agv.nl/inspraak. Hierna wordt het DB van het waterschap gevraagd het besluit definitief vast te stellen. De definitieve vaststelling wordt tevens op Overheid.nl gepubliceerd. Dit besluit zal gelijktijdig in werking treden met de leggerwijziging.

Een schriftelijke zienswijze kan worden gericht aan:

 

Waterschap Amstel, Gooi en Vecht

t.a.v. Dagelijks bestuur

Postbus 94370

1090 GJ Amsterdam

Wij verzoeken u als onderwerp te vermelden: ‘inspraak ontwerp-maatwerkbesluit Baambrugge’.

 

Voor het kenbaar maken van een mondelinge zienswijze en/of meer informatie over het ontwerp-maatwerkbesluit kunt u telefonisch contact opnemen met projectteam Baambrugge via telefoonnummer 0900 – 9394 (normale belkosten). U kunt ook een e-mail sturen naar dijkbaambrugge@waternet.nl.

 

Amsterdam, 13 juni 2019

 

 

Naar boven