Bekendmaking Dijkgraaf en hoogheemraden van Rijnland maken het volgende bekend

De Verenigde Vergadering van het hoogheemraadschap van Rijnland heeft op 13 maart 2019 de legger primaire keringen vastgesteld. Het betreft een actualisatie van een tweetal strekkingen. De legger primaire keringen treedt in werking de dag na publicatie van dit besluit.

Achtergrond 

Het gebied verandert dagelijks. Dit geldt ook voor onze waterkeringen. Er worden bijvoorbeeld waterkeringen verlegd of versterkt. In de legger primaire keringen zijn allerlei gegevens over de primaire waterkeringen opgeslagen. Dit maakt het een belangrijk instrument. Het hoogheemraadschap van Rijnland gebruikt de legger namelijk onder andere voor de controle op de onderhoudsplicht van de waterkeringen. Ook staan de zones aangegeven waarop de verbodsbepalingen van Rijnlands keur van toepassing zijn.

U kunt de legger primaire keringen inzien via internet, www.rijnland.net/legger

Beroepsprocedure 

Beroep tegen deze leggerwijzigingen is uitsluitend mogelijk tegen de aanwijzing van onderhoudsplichtigen en onderhoudsverplichtingen op grond van artikel 78, tweede lid Waterschapswet. Tegen de vaststelling van de ligging, vorm, afmeting en constructie van de waterstaatswerken overeenkomstig artikel 5.1 van de Waterwet is geen beroep mogelijk. Alleen als de ligging van een waterbergingsgebied of een beschermingszone in een legger wordt vastgesteld of gewijzigd, is beroep nog wel mogelijk.

Beroep kan worden ingesteld bij de Rechtbank Den Haag sector bestuursrecht (postbus 20302, 2500 EH, Den Haag). Om beroep in te kunnen stellen moet u een zienswijze hebben ingediend. Alleen in uitzonderlijke omstandigheden is beroep bij de rechtbank mogelijk als geen zienswijze is ingediend. Het is ook mogelijk digitaal beroep in te stellen via http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht. De termijn voor het indienen van een beroep bij de rechtbank begint de dag na die waarop het besluit ter inzage is gelegd en bedraagt zes weken.

Meer informatie?

Kijk voor meer informatie op

www.rijnland.net/legger of neem contact op met ons Klantcontactteam via:

Telefoon: 071 – 306 3535

e-mail: info@rijnland.net

 

Leiden, 18 maart 2019

Naar boven