Bekendmaking ontwerp-peilbesluit NBW-polders

Het Dagelijks Bestuur van waterschap Noorderzijlvest heeft op 12 maart 2019 het ontwerp-peilbesluit voor de NBW-polders vastgesteld.

Het waterschap is verantwoordelijk voor het peilbeheer in de polders Fanerpolder, Zuidhorner Zuidpolder, Vredewold, Lagemeeden, Nienoord en Lettelbert. Het peilbesluitgebied omvat de zes polders die ruwweg binnen de driehoek Leek-Zuidhorn-Groningen/Westpoort zijn gesitueerd. De polders zijn afzonderlijke waterhuishoudkundige eenheden met ieder een eigen gemaal. De gemalen lozen het water op de boezem die tussen de polders ligt. Het boezemwater maakt onderdeel uit van de Electraboezem 3e schil met een streefpeil van -0,93 m NAP.

Het ontwerp-peilbesluit ligt ter inzage van 18 maart 2019 tot en met 29 april 2019 en kan worden ingezien:

  • 1.

    op het kantoor van waterschap Noorderzijlvest, Stedumermaar 1 te Groningen tijdens kantooruren;

  • 2.

    vanaf 18 maart 2019 via de link aan de linkerzijde van deze bekendmaking.

Belanghebbenden kunnen gedurende deze periode hun zienswijze over het ontwerp schriftelijk naar voren brengen. Op verzoek kan de vermelding van persoonlijke gegevens achterwege worden gelaten. Ingediende zienswijzen worden beoordeeld en bezien wordt of deze aanleiding geven om het ontwerp-peilbesluit aan te passen. Vervolgens wordt het peilbesluit definitief vastgesteld.

Onder vermelding van kenmerk en onderwerp: ´zienswijze NBW-polders´ kan een zienswijze gestuurd worden naar:

Dagelijks Bestuur van waterschap Noorderzijlvest, Postbus 18, 9700 AA te Groningen.

Naar boven