– kennisgeving – Wijziging Reglement van Orde VV en commissies Delfland

De Verenigde Vergadering van Delfland,

op voordracht van dijkgraaf en hoogheemraden van 8 januari 2019 dossiernummer 1158;

gelezen het positieve advies van de commissie Bestuur, Organisatie en Bedrijfsvoering;

overwegende dat:

- bestuurlijke integriteit een belangrijk onderwerp is om te agenderen en te bespreken;

- het noodzakelijk is om nadere procedures in te richten;

 

gelet op:

een toezegging aan de VV om met een aanpak voor dit onderwerp te komen;

Besluit:

Aan het Reglement van Orde VV en Commissies Delfland een artikel 3.1a toe te voegen:

Artikel 3.1a Integriteitstoets kandidaat hoogheemraden

1. De (in)formateur (indien van toepassing), de fracties dan wel de leden van de verenigde vergadering die zich willen kandideren voor de functie van hoogheemraad geven de namen van de kandidaat zo spoedig mogelijk door aan de dijkgraaf ten behoeve van de hierna omschreven integriteitstoets. Deze verplichting geldt zowel voor vacatures in het dagelijks bestuur die zijn ontstaan als gevolg van bestuursverkiezingen als voor tussentijdse vacatures in het dagelijks bestuur.

2. De dijkgraaf schakelt direct na opgave van de namen van de kandidaat hoogheemraden een extern bureau in dat bij elke kandidaat-hoogheemraad een integriteitstoets afneemt. Een kandidaat-hoogheemraad verleent zijn medewerking aan de integriteitstoets en aan het aanvragen en overleggen van een verklaring omtrent gedrag conform het profiel politieke ambtsdragers.

3. De dijkgraaf bespreekt in aanwezigheid van de secretaris van de VV en overige noodzakelijke ambtelijke ondersteuning met elke kandidaat de conclusies van het onderzoeksbureau over de integriteitstoets.

4. De dijkgraaf spreekt de (in)formateur (indien van toepassing) en de desbetreffende fractievoorzitter, indien de uitkomsten van de integriteitstoets daar aanleiding voor geven, of een verklaring omtrent gedrag als bedoeld in lid 2 niet wordt verkregen.

5. De dijkgraaf informeert - voorafgaande aan de benoeming van de hoogheemraden - het algemeen bestuur over de eindconclusie van de integriteitstoets van de benoembare kandidaat-hoogheemraden.

6. De leden 2 t/m 5 van dit artikel zijn van overeenkomstige toepassing op de benoeming van een lid van het dagelijks bestuur van buiten de kring van het algemeen bestuur.

Aldus besloten in de openbare vergadering van14 februari 2019.

De Verenigde Vergadering voornoemd,

de Secretaris, de Voorzitter,

ir. P.C. Janssen dr. P.H.W.M. Daverveldt

 

NB:

Op 14 februari 2019 zijn bij afzonderlijk besluit de artikelen 4.3 eerste lid, 5.4 eerste lid en 6.2 eerste lid van het Reglement van Orde VV en commissies Delfland gewijzigd.

Het gewijzigde Reglement van orde VV en commissies Delfland is als pdf-document bij deze publicatie gevoegd

 

 

 

 

 

 

Naar boven