Bekendmaking ontwerp-projectplan Polder Abessinië te Bodegraven-Reeuwijk

Dijkgraaf en hoogheemraden van het hoogheemraadschap van Rijnland zijn van plan een projectplan voor Polder Abessinië vast te stellen. Voorafgaand aan de vaststelling van het definitieve projectplan, is eerst een ontwerp-projectplan opgesteld.

Het ontwerp-projectplan betreft:

Om de water aan- en afvoer in het noordelijke peilvak in Polder Abessinië (gelegen binnen gemeente Bodegraven-Reeuwijk) te verbeteren en het peil in de hoofdwatergang van dit peilvak beter op peil te kunnen houden, wordt deze direct verbonden met Polder Reeuwijk-West. Er is hierdoor een directe uitwisseling van water met Polder Reeuwijk, waardoor het bij een watertekort of wateroverschot van of naar Polder Reeuwijk-west stroomt, maar dan zonder tussenkomst van het gemaal en stuw. Op deze manier kan in dit soort situaties het streefpeil in het noordelijke peilvak beter gehandhaafd worden.

Het ontwerp-projectplan kan van 11 december 2019 tot en met 17 januari 2020 worden ingezien.

  • 1.

    tijdens kantooruren bij de receptie van het hoogheemraadschap van Rijnland, Archimedesweg 1 te Leiden;

  • 2.

    vanaf 6 december 2019 via de link aan de linkerzijde van deze bekendmaking. 

Belanghebbenden kunnen gedurende deze periode hun zienswijze over het ontwerp-projectplan schriftelijk, mondeling of elektronisch naar voren brengen. Op verzoek kan de vermelding van persoonlijke gegevens achterwege worden gelaten. Ingediende zienswijzen worden beoordeeld. Bezien wordt of deze aanleiding geven om het ontwerp-projectplan aan te passen. Vervolgens wordt het projectplan definitief vastgesteld. 

Onder vermelding van kenmerk 19.075689 en onderwerp: ´zienswijze Polder Abessinië´ kan een zienswijze gestuurd worden naar: College van dijkgraaf en hoogheemraden, Postbus 156, 2300 AD te Leiden.

Elektronische zienswijzen dienen gestuurd te worden naar post@rijnland.net.   

Voor meer informatie over Rijnland, kijk op www.rijnland.net.

Leiden, 5 december 2019

Naar boven