Bekendmaking definitief projectplan voor Noordplas Benthuizen

Dijkgraaf en hoogheemraden van het hoogheemraadschap van Rijnland hebben op 8 oktober 2019 een definitief projectplan voor Noordplas - aanpassing peilvak WW-25AI - vastgesteld.

Het projectplan betreft een aantal maatregelen ter optimalisering van watersysteem in peilvak WW-25AI nabij Benthuizen.

In 2016 zijn er in het projectgebied aanpassingen gedaan aan het watersysteem. Dit leidt echter niet tot het gewenste resultaat. Het blijkt moeilijk te zijn om het vastgestelde peil te handhaven in periodes van droogte en bij beregening van gewassen in dit hoofdzakelijk agrarisch gebied.

Door het verwijderen van een stuw, het aanbrengen van een duikerverbinding en het plaatsen van een keerschot zal het gebied naar verwachting wel van voldoende water kunnen worden voorzien.

Het projectplan kan van 16 oktober 2019 tot en met 27 november 2019 worden ingezien

 

  • 1.

    tijdens kantooruren bij de receptie van het hoogheemraadschap van Rijnland, Archimedesweg 1 te Leiden;

  • 2.

    vanaf 16 oktober 2019 via de link aan de linkerzijde van deze bekendmaking.

 

Belanghebbenden kunnen gedurende deze periode schriftelijk bezwaar maken. Een bezwaarschrift moet worden ondertekend en moet daarnaast ten minste bevatten: de naam van de indiener, adres, dagtekening, het kenmerk 19.055480 en een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is gericht en de gronden (motivering) van het bezwaar. Het postadres is: College van dijkgraaf en hoogheemraden, Postbus 156, 2300 AD te Leiden.

 

Door het indienen van een bezwaarschrift wordt de werking van het besluit niet geschorst. Door het indienen van een verzoek om een voorlopige voorziening kan verzocht worden om het besluit wel te schorsen. Het verzoek kan worden ingediend bij de Voorzieningenrechter van de Rechtbank ‘s-Gravenhage, Postbus 20302, 2500 EH te Den Haag. Het is ook mogelijk digitaal een verzoek in te dienen via http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht.

 

Voor meer informatie over Rijnland, kijk op www.rijnland.net.

 

Leiden, 15 oktober 2019

Naar boven