Bekendmaking ontwerp-peilbesluit Schinkelpolder

Dijkgraaf en hoogheemraden van het hoogheemraadschap van Rijnland hebben op 10 juli 2018 het ontwerp-peilbesluit voor de Schinkelpolder vastgesteld.

De Schinkelpolder ligt aan de rand van de gemeente Aalsmeer. De polder is ontstaan door het droogmalen van een veenplas. De oorspronkelijk gebruikte molen is nog aan de westzijde van de polder aanwezig (de Zwarte Ruiter). De polder wordt in het noordwesten begrensd door de Ringvaart van de Haarlemmermeer. In het noordoosten wordt de polder gescheiden van het Amsterdamse Bos door de Bosrandweg en het Schinkeldijkje. Aan de zuidoostzijde wordt de polder begrensd door de Oosteinderweg en in het zuidwesten ligt de grens over de Meester Jac. Takkade. De bodem van de Schinkelpolder bestaat voornamelijk uit (lichte) klei. Het noordelijk deel van de polder bestaat uit natuurgebied, recreatie (paardenweide en manege), bedrijf en horeca. Het zuidelijk deel van de polder heeft als bestemming gemengd-agrarisch en bedrijf. Het noordwestelijke en uiterst oostelijke deel heeft als bestemming agrarisch-tuinbouw.

Het ontwerp-peilbesluit ligt ter inzage van 25 september 2018 tot en met 6 november 2018 en kan worden ingezien:

1. op het kantoor van Rijnland, Archimedesweg 1 te Leiden tijdens kantooruren;

2. vanaf 25 september 2018 via de link aan de linkerzijde van deze bekendmaking.

Belanghebbenden kunnen gedurende deze periode hun zienswijze over het ontwerp schriftelijk, mondeling of elektronisch naar voren brengen. Op verzoek kan de vermelding van persoonlijke gegevens achterwege worden gelaten. Ingediende zienswijzen worden beoordeeld en bezien wordt of deze aanleiding geven om het ontwerp-peilbesluit aan te passen. Vervolgens wordt het peilbesluit definitief vastgesteld.

Onder vermelding van kenmerk 18.087001 en onderwerp: ´zienswijze Schinkelpolder´ kan een zienswijze gestuurd worden naar:

College van dijkgraaf en hoogheemraden van het hoogheemraadschap van Rijnland, Postbus 156, 2300 AD te Leiden.

Elektronische zienswijzen dienen gestuurd te worden naar post@rijnland.net.

Voor meer informatie over Rijnland, kijk op www.rijnland.net

 

Leiden, 24 september 2018

Naar boven