Bekendmaking ontwerp-peilbesluit Oosteinderpoelpolder

Dijkgraaf en hoogheemraden van het hoogheemraadschap van Rijnland hebben op 10 juli 2018 het ontwerp-peilbesluit voor de Oosteinderpoelpolder vastgesteld.

De Oosteinderpoelpolder is gelegen in de gemeente Aalsmeer. De polder grenst in het zuidoosten aan waterschap Amstel, Gooi en Vecht. Waterschap Amstel, Gooi en Vecht en hoogheemraadschap van Rijnland worden hier van elkaar gescheiden door de Legmeerdijk. In het zuidwesten van de polder ligt de bloemenveiling van Aalsmeer. De westelijke grens van het peilgebied loopt door de bloemenveiling en langs de Molenvliet (boezemwater). Aan de noordzijde grenst de polder aan de boezem met de Bovenlanden Aalsmeer langs de Oosteinderweg. De Oosteinderpoelpolder bestaat voor een groot deel uit zware zavel. In het noorden van de polder is langs het boezemland een brede strook met lichte klei aanwezig. Grote delen van het bebouwde gebied zijn naar verwachting opgehoogd met zand. In de polder hebben grote delen een bestemming t.b.v. bedrijven, detailhandel en woonbestemmingen (Nieuw Oosteinde). Ten zuiden en ten oosten van Nieuw Oosteinde en helemaal in het noordwesten van de polder komen gebieden met een agrarische bestemming voor.

Het ontwerp-peilbesluit ligt ter inzage van 25 september 2018 tot en met 6 november 2018 en kan worden ingezien:

1. op het kantoor van Rijnland, Archimedesweg 1 te Leiden tijdens kantooruren;

2. vanaf 25 september 2018 via de link aan de linkerzijde van deze bekendmaking.

Belanghebbenden kunnen gedurende deze periode hun zienswijze over het ontwerp schriftelijk, mondeling of elektronisch naar voren brengen. Op verzoek kan de vermelding van persoonlijke gegevens achterwege worden gelaten. Ingediende zienswijzen worden beoordeeld en bezien wordt of deze aanleiding geven om het ontwerp-peilbesluit aan te passen. Vervolgens wordt het peilbesluit definitief vastgesteld.

Onder vermelding van kenmerk 18.087007 en onderwerp: ´zienswijze Oosteinderpoelpolder´ kan een zienswijze gestuurd worden naar:

College van dijkgraaf en hoogheemraden van het hoogheemraadschap van Rijnland, Postbus 156, 2300 AD te Leiden.

Elektronische zienswijzen dienen gestuurd te worden naar post@rijnland.net.

Voor meer informatie over Rijnland, kijk op www.rijnland.net

 

Leiden, 24 september 2018

Naar boven