Bekendmaking - besluit partiële herziening peilbesluiten 2018 fase 1

De secretaris-directeur van waterschap Brabantse Delta maakt bekend dat het algemeen bestuur van het waterschap in zijn vergadering van 12 december 2018 het ‘besluit partiële herziening peilbesluiten 2018 fase 1’ heeft vastgesteld.

Het besluit treedt in werking op de dag na bekendmaking.

 

Besluit partiële herziening van peilbesluiten

In een peilbesluit legt het waterschap per peilgebied vast welke peilen in een peilgebied worden gehandhaafd. Het waterschap maakt in overleg met de streek een afweging die leidt tot een haalbaar peil dat zo goed mogelijk de combinatie van functies in het peilgebied bedient.

Het besluit partiële herziening peilbesluiten 2018 fase 1 betreft de aanpassing van peilen en/of begrenzingen van verschillende peilgebieden onder de peilbesluiten Oosterhout-Waalwijk, Gat van de Ham, Etten-Leur–Breda, Moerdijk en Steenbergen-Brabantse Wal.

 

Instellen van beroep

Tegen het besluit partiële herziening peilbesluiten 2018 fase 1 is beroep mogelijk binnen zes weken, te rekenen vanaf de dag na de dag waarop dit besluit is bekendgemaakt. Het beroepschrift moet worden gericht aan de rechtbank te Breda, Postbus 90.110, 4800 RA Breda.

Het instellen van beroep is alleen mogelijk voor de volgende personen:

1. Belanghebbenden die zienswijzen naar voren hebben gebracht naar aanleiding van het ontwerpbesluit.

2. Belanghebbenden die bezwaren hebben tegen wijzigingen die zijn aangebracht bij het nemen van het besluit ten opzichte van het ontwerpbesluit.

3. Belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten geen zienswijzen naar voren te hebben gebracht tegen het ontwerpbesluit.

 

Het beroepschrift dient te zijn ondertekend en tenminste het volgende te bevatten;

1. de naam en het adres van de indiener;

2. de dagtekening;

3. de naam van het besluitwaartegen het beroepschrift zich richt;

4. vermelding van de datum en het nummer of het kenmerk van het besluit waartegen het beroepschrift zich richt;

5. een opgave van de redenen waarop men zich met het besluit niet kan verenigen.

Voor het indienen van beroep wordt door de rechtbank een bedrag aan griffierecht geheven.

U kunt ook digitaal beroep instellen bij de genoemde rechtbank via http://loket.rechtspraak.nl/burgers. Daarvoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Kijk op de genoemde site voor de precieze voorwaarden.

 

Vragen van een voorlopige voorziening

Aangezien het instellen van beroep geen schorsende werking heeft (het besluit treedt dan ook direct in werking), kan een verzoek om een voorlopige voorziening (schorsing) worden gedaan als grote spoed dat vereist. Dit verzoek moet worden gericht aan de voorzieningenrechter van de rechtbank te Breda, postbus 90.110, 4800 RA Breda. Een voorwaarde hiervoor is wel dat ook beroep wordt ingesteld. Ook nu is griffierecht verschuldigd.

 

Het besluit raadplegen

Het besluit partiële herziening peilbesluiten 2018  fase 1 is vanaf de dag na bekendmaking gedurende zes weken digitaal te raadplegen via de website van het waterschap www.brabantsedelta.nl. Het besluit is ook op afspraak te raadplegen op het kantoor van het waterschap (Bouvignelaan 5, Breda) op werkdagen van 9.00 uur tot 16.00 uur.

 

Namens het dagelijks bestuur,

De wnd. secretaris-directeur,

Dr. A.F.M. Meuleman

Breda, 12 december 2018

Naar boven