Bekendmaking concept vaarwegenverordening Rijnland 2019

Dijkgraaf en hoogheemraden van het hoogheemraadschap van Rijnland maken het volgende bekend:

Toelichting

In de Vaarwegenverordening Rijnland 2013 heeft Rijnland voor een aantal kwetsbare wateren een vaarverbod ingesteld. Alleen voor de Zoetermeerse Plas gold een vaarverbod uit het oogpunt van de (verkeers)veiligheid. Omdat de gemeente Zoetermeer de regulering van het vaarwegverkeer op de Zoetermeerse Plas in de Algemene Plaatselijke Verordening gaat opnemen kan het vaarverbod voor dat water in de Vaarwegenverordening Rijnland vervallen.

Ter inzage

De gewijzigde ontwerp Vaarwegenverordening Rijnland 2019 ligt gedurende een periode van 6 weken - van 15 november 2018 tot en met 27 december 2018 - ter inzage in het kantoor van het hoogheemraadschap van Rijnland, Archimedesweg 1 in Leiden. Tevens kan de ontwerpverordening online worden ingezien aan de linkerkant van deze bekendmaking vanaf dd 15 november 2018. 

Belanghebbenden kunnen gedurende deze periode hun zienswijze over het ontwerp-projectplan schriftelijk, mondeling of elektronisch naar voren brengen. Op verzoek kan de vermelding van persoonlijke gegevens achterwege worden gelaten. Ingediende zienswijzen worden beoordeeld. Bezien wordt of deze aanleiding geven om de ontwerpverordening aan te passen. Vervolgens wordt de Vaarwegenverordening Rijnland 2019 door de Verenigde Vergadering definitief vastgesteld.

Onder vermelding van onderwerp: ´zienswijze Vaarwegenverordening Rijnland 2019´ kan een zienswijze gestuurd worden naar: College van dijkgraaf en hoogheemraden, Postbus 156, 2300 AD te Leiden.

Elektronische zienswijzen dienen gestuurd te worden naar post@rijnland.net.

Voor meer informatie over Rijnland, kijk op www.rijnland.net.

 

Leiden, 14 november 2018

Naar boven