Nota Wegen in ontwerp vastgesteld

(besluit 9 oktober 2018)

 

Dijkgraaf en hoogheemraden maken bekend dat in de vergadering van 9 oktober 2018, de Nota Wegen in ontwerp is vastgesteld.

In het Waterbeheerplan 2016-2021 zijn op strategisch niveau de ambities en de doelen van het hoogheemraadschap vastgelegd. In de Nota Wegen staan de beleidsuitgangspunten die het hoogheemraadschap hanteert om de doelen en ambities van het waterbeheerplan op het gebied van wegen te kunnen realiseren.

In de Nota Wegen is het bestaande beleid gebundeld. Het beleid blijft hetzelfde als het bestaande beleid. Er zijn wel accentverschillen doorgevoerd en keuzes zijn explicieter gemaakt. Het gaat daarbij onder andere om de verwerking van landelijke en regionale ontwikkelingen en het doorvoeren van nieuw landelijk beleid. Er is meer aandacht voor medegebruik van wegen, duurzaamheid, participatie en samenwerking. We hebben dit samengevat in beleidsuitgangspunten.

 

Terinzagelegging

Het ontwerp van de Nota Wegen ligt ter inzage van zaterdag 13 oktober 2018 tot en met vrijdag 23 november 2018. Gedurende deze periode kunt u de ontwerpnota Wegen tijdens kantooruren inzien op het kantoor van het hoogheemraadschap. U kunt het document ook digitaal raadplegen, zie hiernaast onder Externe bijlage.

Iedere belanghebbende en ingezetene heeft de mogelijkheid om gedurende deze periode een schriftelijke of mondelinge zienswijzen naar voren te brengen. Schriftelijke zienswijzen stuurt u naar het college van Dijkgraaf en Hoogheemraden van het hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard, Postbus 4059, 3006 AB Rotterdam, of per e-mail via het adres info@hhsk.nl. Voor het mondeling indienen van een zienswijze, binnen de genoemde periode, kunt u tot en met 19 november 2018 een afspraak maken. De reactie op uw zienswijze ontvangt u nadat het algemeen bestuur van het waterschap hierover een beslissing heeft genomen.

 

Meer informatie 

Voor meer informatie over de Nota Wegen, of het indienen van een schriftelijke of mondelinge zienswijze kunt u contact opnemen met de heer M. Guichelaar van het hoogheemraadschap, via telefoonnummer 010 453 74 81 of e-mail: m.guichelaar@hhsk.nl.

Naar boven