Bekendmaking projectplan sloop oude gemaal Willens Gouda

Dijkgraaf en hoogheemraden van het hoogheemraadschap van Rijnland hebben op 11 juli 2017 een projectplan voor de sloop van het oude gemaal Willens te Gouda en realisatie van een inlaat vastgesteld.

Het projectplan betreft:

Door het uitvoeren van het project ‘Afkoppelen polder Goudse Hout’ is het gemaal Willens overbodig geworden. Hoogheemraadschap van Rijnland heeft besloten het oude gemaal te slopen. De inlaatfunctie die het gemaal in de huidige situatie heeft, dient behouden te blijven. Het plan voor het verwijderen van het bestaande gemaal voorziet daarom tevens in het realiseren van een nieuwe inlaat op de locatie van het oude gemaal.

De vrijkomende materialen worden geacht geen waarde meer te hebben. Uitzondering daarop wordt gevormd door de aanwezige krooshekreiniger. Binnen het project wordt het verplaatsen van de reiniger naar een gemaal in de Haarlemmermeer meegenomen.

Het projectplan kan van 25 juli 2017 tot en met 4 september 2017 worden ingezien:

  • 1.

    op het kantoor van Rijnland, Archimedesweg 1 te Leiden tijdens kantooruren;

  • 2.

    vanaf 25 juli 2017 via de link aan de linkerzijde van deze bekendmaking.

Belanghebbenden kunnen binnen zes weken na de dag waarop dit projectplan bekend is gemaakt schriftelijk bezwaar maken. Een bezwaarschrift moet worden ondertekend en moet daarnaast ten minste bevatten: de naam van de indiener, adres, dagtekening, het kenmerk en een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is gericht en de gronden (motivering) van het bezwaar. Het postadres is: college van dijkgraaf en hoogheemraden, postbus 156, 2300 AD te Leiden.

Door het indienen van een bezwaarschrift wordt de werking van het besluit niet geschorst. Door het indienen van een verzoek om een voorlopige voorziening kan verzocht worden om het besluit wel te schorsen. Het verzoek kan worden ingediend bij de Voorzieningenrechter van de Rechtbank ' s-Gravenhage, Postbus 20302, 2500 EH te Den Haag. Het is ook mogelijk digitaal een verzoek in te dienen via http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht.

Voor meer informatie over Rijnland, kijk op www.rijnland.net

 

Leiden, 24 juli 2017

Naar boven