Vaststellen ontwerp projectplan Waterkering De Koekoek - IJsselmuiden

Het Dagelijks Bestuur van het waterschap Drents Overijssel Delta maakt bekend dat op grond van artikel 5.4, eerste lid, van de Waterwet het projectplan Waterkering De Koekoek - IJsselmuiden in ontwerp is vastgesteld op 21 maart 2016.

 

Locatie: ten noordoosten van de kern IJsselmuiden, rondom de bergingsvijver aansluitend op de Hagedoornweg.

 

Kenmerk: Z/17/009620-15812

 

Termijn: Zes weken vanaf 27 maart 2017

 

De regionale kering rond polder De Koekoek is niet volledig gesloten. Ten noordoosten van IJsselmuiden zit een onderbreking van de dijkring. Tijdens extreme neerslag (1/100 jaar) stroomt hierdoor water vanuit de naastgelegen polder Mastenbroek naar het glastuinbouwbouwgebied van De Koekoek met wateroverlast en schade als gevolg. Om dit te voorkomen wil het waterschap een kade aanleggen en een drietal maatregelen nemen in het watersysteem. Zodoende wordt de kering rond De Koekoek gesloten.

 

Het ontwerpprojectplan ligt in het kantoor (Dokter van Deenweg 186 te Zwolle) ter inzage en kan digitaal worden ingezien op de website van het project: https://www.wdodelta.nl/projecten/waterkering-koekoek/. U kunt contact opnemen met de afdeling vergunningen van het waterschap om het projectplan in te zien, tel. 088-2331200.

 

Belanghebbenden kunnen op grond van de Algemene wet bestuursrecht binnen zes weken na genoemde datum van verzending tegen dit besluit een zienswijze indienen. De zienswijze moet uw naam en adres bevatten, duidelijk maken tegen welk besluit u de zienswijze indient, en gemotiveerd, gedateerd en ondertekend zijn. De zienswijze moet worden gericht aan het Dagelijks Bestuur van waterschap Drents Overijssel Delta, Postbus 60, 8000 AB Zwolle.

 

Zwolle, 21 maart 2017

 

Dagelijks Bestuur waterschap Drents Overijsselse Delta

 

Naar boven