Bekendmaking verkeersbesluit stremming van de Haarlemmertrekvaart te Voorhout

Het college van dijkgraaf en hoogheemraden heeft op 7 februari 2017 besloten het op 23 september 2016 genomen verkeersbesluit met kenmerk 16.079431 in te trekken en daarvoor in de plaats een nieuw verkeersbesluit te nemen voor de (gedeeltelijke) stremming van het vaarwegverkeer in de Haarlemmertrekvaart ter hoogte van de Nagelbrug te Voorhout. De stremming wordt nu als volgt:

- 10 april t/m 14 april 2017;

- 17 april t/m 21 juli 2017, van 07:00 – 16:00 uur, met uitzondering van de weekenddagen;

- 14 augustus t/m 31 december 2017, van 07:00 – 16:00 uur, met uitzondering van de weekenddagen

en het daartoe plaatsen van verkeerstekens. Deze stremming is noodzakelijk in verband met het slopen en opnieuw aanbrengen van de Nagelbrug.

Op grond van artikel 5 lid 1 van de Scheepvaartverkeerswet heeft de met het bevoegd gezag belaste instantie de bevoegdheid tot het treffen van verkeersmaatregelen (het plaatsen van verkeerstekens).

Dit besluit dient te worden genomen ter voorkoming of beperking van externe veiligheidsrisico's in verband met schepen (artikel 3 lid 1 sub d Scheepvaartverkeerswet).

De werkzaamheden betreffen de plaatsing van damwanden. Het besluit met registratienummer 17.001651 staat in de bijlage.

Bezwaar

Tegen dit besluit kan bezwaar worden gemaakt. Een bezwaarschrift dient binnen zes weken na de datum van bekendmaking van dit besluit te worden ingediend bij het hoogheemraadschap van Rijnland. Het adres luidt: Dijkgraaf en hoogheemraden van het hoogheemraadschap van Rijnland, Postbus 156, 2300 AD Leiden. Het bezwaarschrift moet schriftelijk worden ingediend en ten minste bevatten: uw naam en adres, de datum, een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is gericht, de gronden van het bezwaar, een eventuele machtiging als u namens iemand anders bezwaar maakt en een ondertekening. Vermeld bovenaan de brief en op de envelop: “Bezwaarschrift”. U kunt ook digitaal bezwaar maken. Daarvoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Aan een bezwaarschriftprocedure zijn geen kosten

verbonden.

Voorlopige voorziening

Het instellen van bezwaar schorst de werking van dit besluit niet. De

Voorzieningenrechter van de Rechtbank 's-Gravenhage kan worden verzocht om hiervoor een voorlopige voorziening (inclusief schorsing) te treffen.

 

Leiden, 22 februari 2017

Naar boven