Ontwerp-legger van de primaire waterkeringen ter inzage
Dijkgraaf en hoogheemraden van Schieland en de Krimpenerwaard maken bekend dat de ontwerp-legger van de primaire waterkeringen in het beheergebied van Schieland en de Krimpenerwaard ter inzage is gelegd. Als de definitieve legger wordt vastgesteld, vervangt deze de voorgaande leggers uit 1997 (Schieland) en 1999 (Krimpenerwaard).
 
Het hoogheemraadschap zorgt voor droge voeten en schoon water. Dit doet het hoogheemraadschap samen met u. Om hiervoor te kunnen zorgen gelden er regels in een zone op en langs dijken en in en langs sloten.
 
In de legger staat aangegeven waar de dijk precies ligt en wie verantwoordelijk is voor welk deel van het onderhoud.
 
De legger voor de primaire waterkeringen is het juridische instrument dat de kern- en beschermingszones aangeeft. Dit zijn de zones op en langs de dijk waar activiteiten invloed kunnen hebben op de stevigheid van de waterkering. Daarnaast staat in de legger aangegeven waar de dijk precies ligt en wie verantwoordelijk is voor welk deel van het onderhoud.
 
In de kern- en beschermingszones gelden bepaalde ge- en verboden op basis van de Keur, de algemene regels en de beleidsregels.
 
De legger voor de primaire waterkeringen wordt geactualiseerd. Dit is nodig omdat een aantal recente dijkversterkingen nog niet in de legger zijn verwerkt. Daarnaast zijn er nieuwe inzichten in de stevigheid van dijken, waardoor de beschermingszones plaatselijk zijn vergroot of verkleind.
 
I nzien van de stukken
De ontwerp-legger voor de primaire waterkeringen ligt in de periode van woensdag 30 september tot en met dinsdag 10 november 2015 ter inzage in het kantoor van het hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard aan de Maasboulevard 123 in Rotterdam.
 
- als pdf:
 
 
 
Wilt u de zonering van de ontwerp-legger voor de primaire waterkeringen vergelijken met de huidige legger ga dan naar de vergelijkingssite.
 
Inloopbijeenkomsten
In de inzageperiode van de ontwerp-legger vinden twee inloopbijeenkomsten plaats.
 
Datum: dinsdag 13 oktober 2015 van 19.00 tot 21.00 uur Locatie: Hotel Rotterdam - Nieuwerkerk, Parallelweg-Zuid 185, Nieuwerkerk aan den IJssel
 
Datum: donderdag 15 oktober van 19.00 tot 21.00 uur Locatie: Zalencentrum De Waard, Meidoornstraat 7, Bergambacht
 
Tijdens deze inloopbijeenkomsten kunt u kennis nemen van de geactualiseerde ontwerp-legger en uw vragen stellen aan aanwezige medewerkers van het hoogheemraadschap.
 
U kunt zelf bepalen welke avond en welk tijdsstip u het beste uitkomt om langs te komen.
 
Meer informatie staat in de factsheet ‘De Legger uitgelegd’.
 
Procedure
Tijdens de periode waarin de stukken ter inzage liggen kunnen inwoners en belanghebbenden schriftelijk of mondeling een zienswijze indienen.
 
Schriftelijke zienswijzen kunt u richten aan het college van dijkgraaf en hoog­heemraden van Schieland en de Krimpenerwaard, postbus 4059, 3006 AB Rotterdam. Wilt u uw zienswijze mondeling geven, dan kunt u een afspraak maken via ons team klanteninformatie op telefoonnummer 010 45 37 356. Van uw mondelinge zienswijze wordt dan een verslag gemaakt.
 
Na afloop van de inspraaktermijn wordt een eindverslag (nota van beantwoording) opgesteld met daarin een, een weergave van de zienswijzen en een gemotiveerde reactie op de zienswijzen.
 
Heeft u bezwaar tegen vermelding van uw persoonsgegevens (naam, adres en woonplaats) in de nota van beantwoording zienswijzen die na afloop van de inspraaktermijn wordt opgesteld, dan verzoeken wij u dit in uw zienswijze aan te geven. In dat geval anonimiseren wij uw zienswijze.
 
Naar verwachting wordt de legger voor de primaire waterkeringen, samen met de nota van beantwoording, ter vaststelling voorgelegd aan de verenigde verga­dering van het hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard op 30 maart 2016.
 
Informatie
Meer informatie? Kijk op www.hhsk.nl/legger of neem contact met ons op via e-mail info@hhsk.nl of via telefoonnummer 010 45 37 356.
Naar boven