Hoogheemraadschap van Delfland - Kennisgeving zomerschouw primaire watergangen (polder en boezem)
1200437
De zorg voor een goede waterhuishouding en een veilig gebied is een belangrijke taak van Delfland. Daarom is het van belang dat tijdig onderhoud van watergangen en dijken plaatsvindt. Bij dit onderhoud houdt Delfland rekening met de zorg voor de natuur en vraagt dit ook van u als onderhoudsplichtige voor gewoon onderhoud aan genoemde watergangen die in of langs uw eigendom liggen.
Medewerkers van Delfland controleren en houden toezicht op de naleving van de Keur Delfland. Deze controle op de onderhoudsplicht noemen we schouw. Dijkgraaf en hoogheemraden van het Hoogheemraadschap van Delfland maken bekend dat vanaf woensdag 15 juli 2015 controle zal plaatsvinden op het gewoon onderhoud van primaire watergangen.
Delfland draagt zorg voor het onderhoud van het natte gedeelte van de watergangen. Dat houdt in dat Delfland waterplanten en alle drijvende en gezonken voorwerpen die schadelijk zijn voor de doorstroming, berging of de kwaliteit van het water zelf verwijdert. De eigenaren van gronden die grenzen aan de genoemde watergangen, moeten de oevers onderhouden.
Wat wordt van u verwacht:
- u maait de slootkanten (taluds) en zorgt dat het aansluitende vlakke deel schoon is;
- u onderhoudt uw eventuele beschoeiing; - u steekt de kanten af en herstelt hiermee de slootkant; - u snoeit overhangende takken en verwijdert begroeiingen die in de weg staan voor het onderhoudsmaterieel.
Voor algemene informatie over uw onderhoudsverplichtingen en de zorgplicht ten aanzien van de flora en fauna kunt u terecht op de website van Delfland www.hhdelfland.nl/inwoner/wonen-aan-water
Informatie over de schouw kan tijdens kantooruren worden verkregen bij schouwcoördinator Joost Hooimeijer, tel. (015) 260 8108.
Naar boven