Projectplan inlaatvoorziening bij gemaal J.J. de Graeff vastgesteld
Dijkgraaf en hoogheemraden van Schieland en de Krimpenerwaard hebben op 19 mei 2015 het definitieve projectplan inlaatvoorziening bij gemaal J.J. de Graeff vastgesteld.
 
In het peilbesluit Tweemanspolder (vastgesteld 30 maart 2011) is voor het peilgebied Tweemanspolder-Zuid een flexibel peil vastgesteld van -5,95 tot -6,05 m NAP. De inlaatvoorziening in de Tweemanspolder-Noord is niet toereikend om dit peil te handhaven. Deze inlaat kan op volle capaciteit nog maar net voor voldoende water voor het noordelijke deel van de polder zorgen. Om water aan te voeren naar de Tweemanspolder-Zuid is een technische kunstgreep nodig waardoor water vanuit de Rotte via de pomp van gemaal J. J. de Graeff de Tweemanspolder-Zuid instroomt. Aangezien het gemaal daar niet op is ontworpen is deze ingreep ongewenst. Een deugdelijke aanvoervoorziening ontbreekt. Om deze reden wordt een nieuwe inlaatvoorziening gerealiseerd bij gemaal J.J. de Graeff. Op 25 maart 2015 heeft het algemeen bestuur van Schieland en de Krimpenerwaard ingestemd met de kredietaanvraag en daarna zijn de nodige voorbereidingen uitgevoerd.
 
Het projectplan ligt gedurende een periode van 6 weken, ingaande op 9 juni 2015 en eindigend op 20 juli 2015, ter inzage en kan tijdens kantooruren van 09.00 tot en met 16.00 uur worden ingezien in het kantoor van Schieland en de Krimpenerwaard, Maasboulevard 123 te Rotterdam, en is als bijlage toegevoegd bij deze bekendmaking (zie Externe bijlagen).
 
Belanghebbenden kunnen gedurende deze periode beroep instellen tegen het projectplan. Geen beroep kan worden ingesteld door een belanghebbende aan wie redelijkerwijs kan worden verweten dat hij geen zienswijzen over het ontwerp van dit projectplan naar voren heeft gebracht.
 
Een gemotiveerd beroepschrift kan worden ingediend bij de Rechtbank Rotterdam, sector Bestuursrecht, Postbus 50951, 3007 BM Rotterdam.
 
Op deze beroepsprocedure is de Crisis- en herstelwet van toepassing. Dit betekent dat indien beroep wordt ingesteld, het beroepschrift beroepsgronden dient te bevatten. Indien dit niet het geval is, wordt het beroep niet-ontvankelijk verklaard. Eveneens betekent toepassing van de Crisis- en herstelwet dat na afloop van de beroepstermijn de beroepsgronden niet kunnen worden aangevuld.
 
Door het instellen van beroep wordt de werking van het projectplan niet geschorst. Door het indienen van een verzoek om een voorlopige voorziening kan verzocht worden om het projectplan wel te schorsen. Het verzoek kan worden ingediend bij de Voorzieningenrechter van voornoemde Rechtbank.
 
Het is ook mogelijk digitaal beroep in te stellen of een verzoek om voorlopige voorziening in te dienen via http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht.
Naar boven