Bekendmaking peilbesluiten Commandeurspolder, Duifpolder, Klaas Engelbrechtspolder, Woudse polder, De Woudse Droogmakerij, Harnaschpolder en Hooipolder
gemeenten Midden-Delfland, Westland en Delft
1158937
Peilbesluit Commandeurspolder, Duifpolder, Klaas Engelbrechtspolder, Woudse polder, De Woudse Droogmakerij, Harnaschpolder en Hooipolder
De verenigde vergadering van Delfland heeft op 25 september 2014 het besluit tot vaststelling van de peilbesluiten Commandeurspolder, Duifpolder, Klaas Engelbrechtspolder, Woudse polder, De Woudse Droogmakerij, Harnaschpolder en Hooipolder conform art. 5.2 waterwet en art. 4.2 Waterverordening Zuid-Holland genomen.
In een peilbesluit worden voor een bepaald gebied de waterstanden of bandbreedtes waarbinnen waterstanden kunnen variëren vastgesteld, die gedurende daarbij aangegeven perioden zoveel mogelijk worden gehandhaafd. Dit peilbesluit heeft betrekking op de vaststelling van de peilen in (delen) van de volgende polders: Commandeurspolder, Duifpolder, Klaas Engelbrechtspolder, Woudse polder, De Woudse Droogmakerij, Harnaschpolder en Hooipolder. Het ontwerpbesluit heeft vanaf 6 mei 2014 gedurende zes weken ter inzage gelegen. Op het ontwerpbesluit zijn twee zienswijzen ingediend.
Het besluit treedt in werking op 10 oktober 2014 nadat bekendmaking ervan heeft plaatsgevonden in ons Waterschapsblad, publicatiedatum 2 oktober 2014.
U kunt het besluit en de daarop betrekking hebbende stukken vanaf 2 oktober 2014 tot en met het einde van de hierna genoemde beroepstermijn inzien op het Gemeenlandshuis, Phoenixstraat 32 te Delft, op werkdagen van 9.00-12.00 uur en van 14.00-16.00 uur. U kunt het besluit ook raadplegen op de website: www.hhdelfland.nl/bekendmakingen.
Belanghebbenden die bij de voorbereiding van dit besluit tijdig hun zienswijzen naar voren hebben gebracht, of belanghebbenden die kunnen aantonen dat zij tijdens de terinzageleggingstermijn hier redelijkerwijze niet toe in staat zijn geweest, kunnen in beroep gaan tegen dit besluit. Het besluit bevat wijzigingen ten opzichte van het ontwerpbesluit. Door belanghebbenden kan ten aanzien van deze wijzigingen beroep worden ingesteld. Er geldt een beroepstermijn van zes weken met ingang van de dag na die waarop het besluit ter inzage is gelegd. Het beroepschrift moet worden ingediend bij de Rechtbank te Den Haag, Sector Bestuursrecht, Postbus 20302, 2500 EH Den Haag.
Een beroepschrift dient de gronden van het beroep te bevatten en een omschrijving van het besluit waartegen het beroep zich richt. Verder dient het beroepschrift te worden gedateerd en te worden voorzien van naam, adres en handtekening van de belanghebbende. Indien mogelijk dient een afschrift van het besluit bij het beroep te worden gevoegd. Indiening van een beroepschrift schorst de werking van het besluit niet. Indien u een beroepschrift hebt ingediend, kunt u zich in spoedeisende gevallen wenden tot de voorzieningenrechter van de Rechtbank 's-Gravenhage, sector bestuursrecht, met het verzoek een voorlopige voorziening te treffen.
U kunt ook digitaal het beroep- en verzoekschrift indienen bij genoemde rechtbank via http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht. Daarvoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Kijk op de genoemde site voor de precieze voorwaarden.
Voor het indienen van een beroepschrift en het indienen van een verzoek om een voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd.
Indien u vragen heeft naar aanleiding van deze bekendmaking, kunt u, op werkdagen van 9:00 tot 16:00 uur contact opnemen met de sector Bestuur, Beleid en Communicatie, team Waterhuishouding, tel. 015 - 260 8390.
Naar boven