Projectplan aanpassing watersysteem en bouw gemaal Overbuurtsche polder vastgesteld

Het hoogheemraadschap past het watersysteem aan en bouwt een nieuw gemaal in de Overbuurtsche polder in Bleiswijk. Door de aanpassing van het watersysteem en de bouw van het nieuwe gemaal kan meer water worden opgevangen en afgevoerd naar de 1ste Tocht. Vanaf de 1ste Tocht kan het via gemaal De Kooi op de Rotte worden geloosd.  Het nieuwe gemaal vervangt het huidige gemaal Anjerweg (ook wel bekend als gemaal Albert van ’t Hartweg, KGM 5) dat sterk is verouderd. Het college van dijkgraaf en hoogheemraden heeft het ontwerp-projectplan vastgesteld op dinsdag 20 mei  maart 2014.

Meer informatie en inspraak 

In het kader van de uniforme openbare voorbereidingsprocedure heeft het ontwerp-projectplan van donderdag 27 maart tot en met donderdag 8 mei 2014 (6 weken) ter inzage gelegen. Belanghebbenden hebben gedurende deze periode de mogelijkheid gehad hun zienswijze schriftelijk of mondeling in te indienen bij het hoogheemraadschap. Er zijn in deze periode geen zienswijzen ingediend. Het projectplan is daarom op 20 mei 2014 door het college van Dijkgraaf en Hoogheemraden van Schieland en de Krimpenerwaard ongewijzigd vastgesteld.

Beroep

Vanaf vrijdag 23 mei t/m vrijdag 4 juli 2014 kan schriftelijk beroep worden ingesteld bij de Rechtbank Rotterdam, sector Bestuursrecht, Postbus 50951, 3007 BM Rotterdam. Op onze website www.hhsk.nl staat aangegeven wie beroep kan instellen. U vindt daar ook andere belangrijke informatie over het indienen van beroep of het indienen van een verzoek om een voorlopige voorziening.

Naar boven