Projectplan Nieuwe Bemaling Oud-Mathenesse

Oud-Mathenesse Rotterdam, deelgemeente Delfshaven DMSP-#1131757

Het college van dijkgraaf en hoogheemraden van Delfland maakt ter voldoening aan artikel 3:42 Algemene wet bestuursrecht bekend dat in zijn vergadering d.d. 15 april 2014 namens de verenigde vergadering het navolgende besluit is genomen.

Projectplan 'Nieuwe Bemaling Oud-Mathenesse'

Het projectplan betreft de aanleg in de 'polder Oud Mathenesse' van 2 gemalen, de aanleg van een duiker, de aanleg van een inlaatgemaal, de automatisering van de inlaat en het renoveren van de persleiding. Het gebied 'polder Oud-Mathenesse' wordt globaal begrensd door door de Horvathweg, de Schie, de Schiedamseweg en de Hogenbanweg te Rotterdam. Met deze aanleg wordt invulling gegeven aan het verbeteren van de waterhuishouding in het gebied.

Het ontwerp-projectplan heeft vanaf 11 februari 2014 gedurende zes weken ter inzage gelegen. Er zijn geen zienswijzen ingediend. Het projectplan is ongewijzigd vastgesteld.

Dit besluit treedt in werking met ingang van de dag na de publicatiedatum van het Waterschapsblad waarin de bekendmaking wordt geplaatst.

Het besluit en de daarop betrekking hebbende stukken liggen ter inzage. U kunt de stukken vanaf 25 april 2014 tot en met het einde van de hierna genoemde beroepstermijn inzien op de volgende locatie:

- het Gemeenlandshuis, Phoenixstraat 32 te Delft

op werkdagen van 9.00-12.00 uur en van 14.00-16.00 uur. U kunt de stukken ook raadplegen op de website: www.hhdelfland.nl/bekendmakingen.

Belanghebbenden die bij de voorbereiding van dit besluit tijdig hun zienswijzen naar voren hebben gebracht, of belanghebbenden die kunnen aantonen dat zij tijdens de terinzageleggingstermijn hier redelijkerwijs niet toe in staat zijn geweest, kunnen in beroep gaan tegen dit besluit.

Er geldt een beroepstermijn van zes weken met ingang van de dag, volgend op de dag waarop het besluit ter inzage is gelegd. Het beroepschrift moet worden ingediend bij de Rechtbank te Den Haag, sector Bestuursrecht, Postbus 20302, 2500 EH DEN HAAG.

Een beroepschrift dient conform artikel 6:5 van de Algemene wet bestuursrecht voorzien te zijn van naam en adres, de dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen beroep wordt ingesteld en de gronden van het beroep. Indien mogelijk dient een afschrift van het besluit bij het beroep te worden gevoegd.

Op dit besluit is afdeling 2 van hoofdstuk 1 van de Crisis-en herstelwet van toepassing. Voor het indienen van een beroepschrift betekent dit dat de beroepsgronden direct in het beroepschrift moeten worden opgenomen en de beroepsgronden na afloop van de beroepstermijn niet meer kunnen worden aangevuld.

Een ingediend beroepschrift schorst de werking van het besluit niet. Indien u een beroepschrift heeft ingediend, kunt u zich in spoedeisende gevallen wenden tot de voorzieningenrechter van de Rechtbank te Den Haag, sector bestuursrecht, Postbus 20302, 2500 EH Den Haag, met het verzoek een voorlopige voorziening te treffen als bedoeld in artikel 8:81, eerste lid, van de Algemene wet bestuursrecht.

Het is ook mogelijk digitaal het beroep-en verzoekschrift in te dienen bij de genoemde rechtbank via http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht. Daarvoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Kijk op de genoemde site voor de precieze voorwaarden.

Voor het indienen van een beroepschrift en het indienen van een verzoek om voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd.

Indien u vragen hebt naar aanleiding van deze kennisgeving, dan kunt u op werkdagen van 9.00 tot 16.00 uur contact opnemen met de sector Project- en Ingenieursbureau, de heer J. Grootjans, te bereiken onder telefoonnummer (015) 2701921.

Naar boven