Ontwerp-projectplan Waterwet vervangen gemaal Vlist-westzijde ter inzage

Het hoogheemraadschap Schieland en de Krimpenerwaard vervangt het gemaal Vlist-westzijde gelegen ter hoogte van de percelen achter de Bovenkerkseweg nummer 65 in Stolwijk. Het gemaal verzorgt de bemaling van het peilgebied Vlist-westzijde (406 ha). Het gemaal is aan het einde van haar technische levensduur en dient vervangen te worden om het bemalingsgebied (ook in de toekomst) bedrijfszeker te kunnen blijven bemalen.

Het nieuwe gemaal wordt gerealiseerd op locatie Geerpad ter hoogte van de Bergvlietkade, dit is ongeveer 1 kilometer ten zuidoosten van het bestaande gemaal. Het nieuwe gemaal voldoet ten minste aan de bemalingsrichtlijn voor het betreffende bemalingsgebied en vigerend waterpeil NAP -2,24 m en heeft een capaciteit van 50 m3/min. In het ontwerp is rekening gehouden met aanpassingen van het waterpeil in verband met de verwachte maaivelddaling voor de komende 80 jaar en toekomstige ontwikkelingen in het gebied zoals inpassing in de Ecologische Verbindingszone Bergvlietkade. Door de realisatie van het nieuwe gemaal blijft de kans op wateroverlast in het bemalinggebied onder de normwaarde.

Deze maatregel is een onderdeel van het uitvoeringsprogramma Watergebiedsplan Krimpenerwaard en draagt bij aan de doelstellingen van het Veenweidepact.

Meer informatie en inspraak

Op 3 december 2013 heeft het college van dijkgraaf en hoogheemraden het ontwerp-projectplan Waterwet voor het vervangen van gemaal Vlist-westzijde vastgesteld. Dit plan ligt vanaf 6 december 2013 t/m 17 januari 2014 ter inzage op het kantoor van het hoogheemraadschap aan de Maasboulevard 123 in Rotterdam en is als bijlage toegevoegd bij deze digitale bekendmaking.

In dezelfde periode kunnen ingezetenen van Schieland en de Krimpenerwaard en belanghebbenden hun zienswijze op het ontwerp-projectplan indienen. Schriftelijke reacties moeten worden gericht aan het dagelijks bestuur van Schieland en de Krimpenerwaard, Maasboulevard 123, 3063 GK Rotterdam. Voor het geven van een mondelinge reactie kunt u tot en met 7 januari 2014 een afspraak maken met B. Harte, 010 45 37 450

Naar boven