Net op Zee Hollandse Kust (west Beta) fase 2, Ministerie van Economische Zaken en Klimaat

Kennisgeving terinzagelegging ontwerpbesluit

Van vrijdag 28 april tot en met donderdag 8 juni 2023 ligt voor het project Net op Zee Hollandse Kust (west Beta) fase 2 een ontwerpbesluit ter inzage. In deze periode kunt u hierop reageren.

Het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK) en TenneT TSO B.V. hebben het voornemen om een extra ondergrondse hoogspanningsverbinding te realiseren van een nieuw windpark op de Noordzee naar een transformatorstation in de gemeente Beverwijk.

Waarom is dit project nodig?

De energie-infrastructuur moet de komende jaren worden vernieuwd, om klaar te zijn voor de groeiende vraag naar bijvoorbeeld elektriciteit, waterstof en circulaire grondstoffen.

In de eerste fase lag het inpassingsplan samen met een groot deel van de besluiten ter inzage. Tegen deze besluiten is beroep ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Op 21 september 2022 heeft de Afdeling uitspraak gedaan en het beroep ongegrond verklaard. Daarmee zijn de besluiten uit fase 1 voor Net op zee Hollandse Kust (west Beta) onherroepelijk geworden. U kunt deze besluiten desgewenst nog raadplegen via de volgende website: Net op zee - Hollandse Kust (west Beta) (rvo.nl).

Deze kennisgeving gaat over de terinzagelegging van een nieuw besluit dat ook voor het project nodig is (fase 2), te weten: Werkplan HDD01 primaire duinwaterkering.

Wilt u reageren?

U kunt van 28 april tot en met 8 juni 2023 reageren op het ontwerpbesluit. Dit heet het indienen van een zienswijze. In deze periode kunt u de documenten met informatie over het ontwerpbesluit bekijken op Net op zee - Hollandse Kust (west Beta) (rvo.nl).

U kunt op drie manieren reageren. U ontvangt een ontvangstbevestiging.

  • Digitaal: via de website Net op zee - Hollandse Kust (west Beta) (rvo.nl)

  • Post:

    Bureau Energieprojecten

    Inspraakpunt NOZ HKWB

    Postbus 111

    9200 AC Drachten

    Wilt u uw brief ondertekenen en uw adres vermelden? Dan kunnen wij u per brief een ontvangstbevestiging sturen.

  • Telefonisch op werkdagen tussen 9:00 en 17:00 uur via telefoonnummer 070 379 89 79.

Wilt u meer weten?

Meer informatie over Net op zee – Hollandse Kust (west Beta) en alle bijbehorende documenten vindt u Net op zee - Hollandse Kust (west Beta) (rvo.nl). Heeft u vragen over de procedure? Bel dan met telefoonnummer 070 379 89 79.

Hulp nodig?

De overheid vindt het belangrijk dat iedereen mee kan doen. Niet iedereen is even handig met computers. Daarom zijn er Informatiepunten Digitale Overheid. Deze informatiepunten vindt u in de bibliotheken. U kunt er makkelijk binnenlopen om uw vragen over websites van de overheid te stellen. Bijvoorbeeld voor het op de computer bekijken van documenten die bij dit project horen. Vraag ernaar bij de bibliotheek bij u in de buurt. Voor meer informatie kunt u terecht op de website: www.informatiepuntdigitaleoverheid.nl.

Naar boven