Kennisgeving terinzagelegging besluiten hoogspanningsverbinding Beter Benutten Bestaande (BBB) 380 kV Maasbracht – Eindhoven, Ministerie van Economische Zaken en Klimaat

Van vrijdag 21 april 2023 tot en met vrijdag 2 juni 2023 liggen de besluiten ter inzage voor hoogspanningsverbinding Beter Benutten Bestaande (BBB) 380 kV Maasbracht – Eindhoven. U kunt in beroep gaan als de besluiten tegen uw belangen ingaan of als u heeft gereageerd op het ontwerp van de besluiten.

Waarom is dit project nodig?

De huidige capaciteit van de hoogspanningsverbinding tussen Maasbracht – Eindhoven is niet meer toereikend. In Nederland wordt steeds meer elektriciteit verbruikt. Bovendien ontstaan er als gevolg van de toename van zonne-energie en windenergie ook meer pieken in het elektriciteitstransport. TenneT, de beheerder van het landelijk hoogspanningsnet, werkt aan de vergroting van de transportcapaciteit van 3 naar 4 kA (kiloampère), door het vervangen van de geleiders. Dit wordt gecombineerd met onderhoud aan de masten van de verbinding, zoals waar nodig vervangen van staalwerk en bliksemafleiders. De fundaties van een klein aantal masten worden versterkt.

Welke procedure wordt gevolgd?

Op de besluitvorming over het project is de rijkscoördinatieregeling van toepassing. Dit betekent dat alle besluiten die voor het project nodig zijn, worden voorbereid in één gecoördineerde procedure door het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat.

Bent u het niet eens met de besluiten?

U kunt de Raad van State van zaterdag 22 april 2023 tot en met vrijdag 2 juni 2023 laten weten dat u het niet eens bent met de besluiten. Dit heet in beroep gaan. U kunt in beroep gaan als de besluiten tegen uw belangen ingaan of als u heeft gereageerd op het ontwerp van de besluiten. Actuele informatie over in beroep gaan vindt u op: www.raadvanstate.nl/bestuursrechtspraak.

In deze periode zijn de documenten met informatie over de besluiten online te bekijken op www.rvo.nl/maasbracht-eindhoven. Op papier kunt u de documenten tijdens openingstijden bekijken in de Stadswinkel, Frans Joseph van Thielpark 1, 5707 BX, Helmond.

U kunt op twee manieren in beroep gaan:

We verzoeken u vriendelijk om daarnaast ook een kopie van het beroepschrift te sturen aan: Ministerie van Economische Zaken en Klimaat, T.a.v. directie WJZ, Postbus 20401, 2500 EK Den Haag.

Wilt u meer weten?

Meer informatie over BBB 380 kV Maasbracht – Eindhoven en alle bijbehorende documenten vindt u op: www.rvo.nl/maasbracht-eindhoven. Heeft u vragen over de procedure? Bel dan naar telefoonnummer 070 379 89 79.

Informatie over het project zelf kunt u vinden op: www.tennet.eu/maasbracht-eindhoven

Naar boven