380 kV-hoogspanningsstation Tilburg, Ministerie van Economische Zaken en Klimaat

Kennisgeving terinzagelegging besluiten

Van vrijdag 4 november 2022 tot en met vrijdag 16 december 2022 liggen het inpassingsplan en de besluiten ter inzage voor het 380 kV-Hoogspanningsstation Tilburg. U kunt in beroep gaan als het plan en de besluiten tegen uw belangen ingaan of als u heeft gereageerd op het ontwerp van de besluiten.

Wat gaat er gebeuren

Het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK) en TenneT werken samen aan een nieuw 380 kV-Hoogspanningsstation ten noorden van Tilburg.

Waarom is dit project nodig?

De komende jaren ontstaan knelpunten in het 150 kilovolt (kV)-net in Noord-Brabant. Een nieuw 380 kV-hoogspanningsstation ten noorden van Tilburg is noodzakelijk om knelpunten in de energielevering voor de regio te voorkomen. Daarnaast wordt met dit station de nieuwe 380 kV-verbinding tussen Borssele en Tilburg (het project Zuid-West 380 kV Oost) op de landelijke ring aangesloten.

Welke procedure wordt gevolgd?

Op de besluitvorming over hoogspanningsstation Tilburg is de rijkscoördinatieregeling van toepassing. Dit betekent dat in een rijksinpassingsplan (een ruimtelijk besluit van het Rijk, vergelijkbaar met een bestemmingsplan) de locatie van hoogspanningsstation Tilburg wordt vastgelegd. De Minister voor Klimaat en Energie en de Minister voor Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening stellen dit inpassingsplan door middel van een besluit vast. Het inpassingsplan en andere besluiten die voor het project nodig zijn, worden voorbereid in één gecoördineerde procedure. De Minister voor Klimaat en Energie coördineert deze procedure.

Het ontwerp-inpassingsplan en de ontwerpbesluiten hebben van 16 maart 2022 tot en met 26 april 2022 ter inzage gelegen. Rekening houdend met de ingebrachte zienswijzen is het inpassingsplan vastgesteld en zijn de overige besluiten genomen.

Bent u het niet eens met de besluiten?

U kunt de Raad van State van zaterdag 5 november 2022 tot en met vrijdag 16 december 2022 laten weten dat u het niet eens bent met de besluiten. Dit heet in beroep gaan. U kunt in beroep gaan als de besluiten tegen uw belangen ingaan of als u heeft gereageerd op het ontwerp van de besluiten. Actuele informatie over in beroep gaan vindt u op: www.raadvanstate.nl/bestuursrechtspraak.

In deze periode zijn de documenten met informatie over de besluiten online te bekijken op www.rvo.nl/hoogspanningsstation-tilburg. Op papier kunt u de documenten bekijken in Stadskantoor 6, Spoorlaan 181 te Tilburg, in de centrale hal op de begane grond. Openingstijden: maandag, woensdag en vrijdag van 8.00 tot 18.00 uur en dinsdag en donderdag van 8.00 tot 20.00 uur.

U kunt op twee manieren in beroep gaan.

Per post:

Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State

Postbus 20019

2500 EA Den Haag

Digitaal: via de website https://loket.raadvanstate.nl/digitaal-loket/

We verzoeken u vriendelijk om daarnaast ook een kopie van het beroepschrift te sturen aan:

Ministerie van Economische Zaken en Klimaat

T.a.v. directie WJZ

Postbus 20401

2500 EK Den Haag

Crisis- en herstelwet

Op de besluiten is de Crisis- en herstelwet van toepassing. In het beroepschrift moet u toelichten waarom u het niet eens bent met het besluit. Doet u dat niet, dan wordt het beroep niet in behandeling genomen. Na 16 december 2022 kunt u geen nieuwe redenen meer aanvoeren waarom u het niet eens bent met het besluit.

Vermeld in het beroepschrift dat de Crisis- en herstelwet van toepassing is.

Wilt u meer weten?

Meer informatie over 380 kV-Hoogspanningsstation Tilburg en alle bijbehorende documenten vindt u op www.rvo.nl/hoogspanningsstation-tilburg. Heeft u vragen over de procedure? Bel dan met telefoonnummer 070 379 89 79.

Naar boven