Besluit van de Autoriteit Consument en Markt tot wijziging van het formulier en de bijlagen behorende bij het formulier voor aanvraag van een vergunning voor het leveren van elektriciteit en/of gas aan kleinverbruikers

Ons kenmerk: ACM/UIT/583499

Zaaknummer: ACM/22/177703

Datum: 29 september 2022

De Autoriteit Consument en Markt,

Gelet op artikel 4:4 van de Algemene wet bestuursrecht,

Besluit:

Artikel 1

Het formulier en de bijbehorende bijlages voor het indienen van een aanvraag voor een vergunning voor het leveren van elektriciteit en/of gas aan kleinverbruikers op grond van artikel 95d, eerste lid, van de Elektriciteitswet 1998, respectievelijk artikel 45, eerste lid, van de Gaswet, welke op 13 januari 20151 zijn vastgesteld, worden, ten gevolge van het vaststellen van de Beleidsregel beoordeling financiële kwaliteiten van energieleveranciers voor de vergunning voor levering van elektriciteit of gas aan kleinverbruikers en de Beleidsregel betrouwbare levering van elektriciteit of gas en continuïteit van energieleveranciers2, hierbij gewijzigd. Deze wijzigingen hebben betrekking op de onderdelen in het aanvraagformulier rondom het ondernemingsplan, de Administratieve Organisatie en Interne Controle, en de financiële administratie van de onderneming. Het aanvraagformulier, de toelichting bij het aanvraagformulier en bijlages 1, 5 en 6 zijn tekstueel gewijzigd. De bijlage 2, 3 en 4 zijn niet gewijzigd en worden opnieuw vastgesteld.

Dit formulier en de bijbehorende bijlagen zijn op de website van de Autoriteit Consument en Markt beschikbaar.

Artikel 2

Dit besluit treedt in werking met ingang van de eerste dag na de datum van uitgifte van de Staatscourant, waarin de zakelijke weergave van dit besluit is opgenomen.

Van dit besluit zal mededeling worden gedaan in de Staatscourant.

’s-Gravenhage, 29 september 2022

Autoriteit Consument en Markt, namens deze: C.M.L. Hijmans van den Bergh bestuurslid


X Noot
1

Kenmerk ACM/DC/2014/206603, laatstelijk gewijzigd bij besluit van 27 juni 2019 met kenmerk ACM/UIT/513956.

X Noot
2

Beleidsregel van de ACM met kenmerk ACM/UIT/584204.

Naar boven