Definitief besluit wijziging NPO Gemist, Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap

Kennisgeving als bedoeld in artikel 3:12, tweede en derde lid, van de Algemene wet bestuursrecht van de Staatssecretaris van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, Gunay Uslu.

In bijlage 6 van het concessiebeleidsplan heeft de Nederlandse Publieke Omroep (NPO) een aanvraag ingediend voor ministeriële instemming met een significante wijziging van NPO Gemist. Deze aanvraag is gebaseerd op de artikelen 2.20, tweede lid, onderdeel c, en 2.21, derde lid, van de Mediawet 2008. Op deze aanvraag is de uniforme openbare voorbereidingsprocedure van afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht (hierna: Awb) van toepassing.

Op grond van artikel 3.12, tweede en derde lid, van de Awb geef ik hierbij kennis van de zakelijke inhoud van mijn definitief besluit.

Inhoud definitieve besluit

Het definitieve besluit bevat mijn instemming met de aangevraagde significante wijziging van NPO Gemist.

Publicatie

Het definitieve besluit wordt op 21 september 2022 gepubliceerd en ter inzage gelegd via plaatsing op de website van het rijk www.rijksoverheid.nl. Het definitieve besluit wordt ook toegezonden aan de belanghebbenden die bij het ministerie bekend zijn, onder wie de NPO als aanvrager.

Indienen beroep

Een belanghebbende kan tegen dit besluit beroep instellen bij de Sector Bestuursrecht van de Rechtbank Amsterdam

Postbus 84500

1080 BN Amsterdam.

Het beroepsschrift moet binnen 6 weken na de dag waarop het besluit ter inzage is gelegd aan de rechtbank worden gestuurd.

Naar boven