Beter Benutten Bestaande 380 kV Ens-Zwolle, Ministerie van Economische Zaken en Klimaat

Kennisgeving terinzagelegging ontwerpbesluiten en informatiebijeenkomst

Van vrijdag 24 juni tot en met donderdag 4 augustus 2022 liggen de ontwerpbesluiten ter inzage voor Beter Benutten Bestaande 380 kV Ens- Zwolle. In deze periode kunt u hierop reageren.

Waarom is dit project nodig?

De huidige capaciteit van de hoogspanningsverbinding tussen Ens- Zwolle is niet meer toereikend. In Nederland wordt steeds meer elektriciteit verbruikt. Bovendien ontstaan er als gevolg van de toename van zonne-energie en windenergie ook meer pieken in het elektriciteitstransport. TenneT, de beheerder van het landelijk hoogspanningsnet, werkt aan de vergroting van de transportcapaciteit van 3 naar 4 kA (kilo Ampere), door het vervangen van de geleiders. Dit wordt gecombineerd met groot onderhoud aan de masten van de verbinding (waar nodig vervangen van staalprofielen, bouten en moeren en schilderwerk).

Informatiebijeenkomst

Het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat organiseert in samenwerking met TenneT een informatiebijeenkomst. Tijdens deze bijeenkomst krijgt u informatie over de werkzaamheden die uitgevoerd worden, de effecten van de werkzaamheden op de omgeving, de planning en de rijkscoördinatieprocedure. Ook is er gelegenheid tot het stellen van vragen.

De informatiebijeenkomst is donderdag 7 juli van 19.00 – 21.00 u in De Stadskazerne, Dirk van Sliedregtzaal, Oudestraat 216, 8261 CA Kampen, tel: 038 202 23 25.

Wilt u reageren?

U kunt van vrijdag 24 juni tot en met donderdag 4 augustus 2022 reageren op de ontwerpbesluiten. Dit heet het indienen van een zienswijze.

In deze periode kunt u ook de documenten met informatie over de ontwerpbesluiten bekijken op www.rvo.nl/ens-zwolle.

Op papier kunt u de documenten tijdens openingstijden bekijken in het Gemeentehuis Kampen, Burg. Berghuisplein 1, 8261 DD Kampen.

U kunt op drie manieren reageren:

  • Digitaal: via de website www.rvo.nl/ens-zwolle. U ontvangt een ontvangstbevestiging.

  • Post: Bureau Energieprojecten, Inspraakpunt BBB 380 kV Ens- Zwolle, Postbus 111, 9200 AC Drachten. Wilt u uw brief ondertekenen en uw adres vermelden? Dan kunnen wij u per brief een ontvangstbevestiging sturen.

  • Telefonisch op werkdagen tussen 9:00 en 17:00 uur via telefoonnummer 070 379 89 79.

Wat is het vervolg?

De ontvangen zienswijzen worden bekeken bij het nemen van de definitieve besluiten. Onze reactie op de zienswijzen kunt u lezen in de Nota van Antwoord. Deze Nota van Antwoord wordt tegelijkertijd met de definitieve besluiten gepubliceerd. Indieners van een zienswijze krijgen daarvan bericht.

Wilt u meer weten?

Meer informatie over Beter Benutten Bestaande 380 kV Ens- Zwolle en alle bijbehorende stukken vindt u op www.rvo.nl/ens-zwolle.

Heeft u vragen over de procedure? Bel dan met telefoonnummer 070 379 89 79. Of stel uw vragen tijdens de informatiebijeenkomst op 7 juli a.s.

Naar boven