Besluit m.e.r.-beoordeling Vafipro, Valgenweg, Farmsum

Logo Eemsdelta

 

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Eemsdelta maakt bekend dat zij een beslissing hebben genomen ten aanzien van de m.e.r.-beoordeling voor de oprichting van een fabriek aan de Valgenweg te Farmsum. Het initiatief betreft de oprichting van een fabriek voor de productie van vismeel, visolie, diermeel en dierlijk vet.

 

De beoogde activiteit staat vermeld in bijlage D, categorie 35 van het Besluit milieueffectrapportage 1994 (Besluit m.e.r.). Op grond van bijlage D categorie 35 geldt voor de oprichting, wijziging of uitbreiding van een installatie bedoeld voor:

  • a.

    Het vervaardigen van dierlijke of plantaardige oliën of vetten (minimaal 40.000 ton per jaar);

  • b.

    Het vervaardigen van vismeel of visolie (minimaal 10.000 ton per jaar); of

  • c.

    Het vervaardigen en conserveren van dierlijke en plantaardige producten (minimaal 10.000 ton per jaar).

Uit de m.e.r.-beoordeling die ten behoeve van deze verandering is uitgevoerd, blijkt dat er geen significante nadelige gevolgen voor het milieu zijn die het maken van een milieueffectrapport rechtvaardigen. Er kan worden volstaan met de uitgevoerde m.e.r.-beoordeling.

 

Terinzagelegging

Het besluit en de bijbehorende stukken liggen vanaf 23 september 2021 tijdens kantooruren ter inzage bij de gemeente Eemsdelta. Voor nadere informatie of voor het inzien van de stukken kan een afspraak worden gemaakt via www.eemsdelta.nl, aan de receptie of telefonisch via 14 0596 of per e-mail gemeente@eemsdelta.nl.

 

Het besluit ligt gedurende zes weken voor eenieder ter inzage. De ter inzagelegging zal worden gepubliceerd in de Staatscourant, in de Eemsbode, op de gemeentelijke website en op www.overheid.nl.

 

Vervolgprocedure

Een m.e.r.-beoordelingsbesluit is een voorbereidingsbesluit in de zin van artikel 6.3 van de Algemene wet bestuursrecht. Een dergelijke beslissing is niet zelfstandig vatbaar voor bezwaar en beroep, tenzij dit besluit een belanghebbende los van het voor te bereiden besluit rechtstreeks in zijn belang treft. Belanghebbenden kunnen hun bezwaren tegen het besluit kenbaar maken in het kader van de wettelijke procedure ten behoeve waarvan het m.e.r.-beoordelingsbesluit wordt genomen. In dit geval in het kader van de procedure voor de afhandeling van de aanvraag omgevingsvergunning.

Naar boven