Terinzagelegging van een ontwerpbesluit tot wijziging van de codes elektriciteit, ACM

Zaaknummer ACM/20/039621

  • 1. De Autoriteit Consument en Markt (ACM) legt vanaf vandaag het ontwerpbesluit regels rondom transportschaarste en congestiemanagement ter inzage op haar kantoor. Dit ontwerpbesluit en andere stukken hebben wij daarnaast gepubliceerd op onze website: www.acm.nl.

  • 2. Dit ontwerpbesluit herziet en actualiseert de regels rondom transportschaarste en congestiemanagement en zorgt er voor dat naast de toepassing ervan op de transmissienetten, deze regels ook beter van toepassing zijn op distributienetten.

  • 3. De ACM past de uniforme openbare voorbereidingsprocedure toe als bedoeld in afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht (Awb). Deze procedure kent geen bezwaarfase. Belanghebbenden kunnen tegen het besluit beroep instellen bij het College van Beroep voor het bedrijfsleven.

  • 4. Belanghebbenden hebben zes weken de tijd om hun zienswijze op het ontwerpbesluit schriftelijk of mondeling in te dienen. Deze periode start met ingang van de dag waarop deze kennisgeving in de Staatscourant is gepubliceerd. De laatste dag waarop dit kan is 30 september 2021

  • 5. Stuur uw schriftelijke zienswijze naar: Autoriteit Consument en Markt, Directie Energie, Postbus 16326, 2500 BH Den Haag. Vergeet daarbij niet bovengenoemde zaaknummer te vermelden.

  • 6. Wilt u een mondelinge zienswijze over het ontwerpbesluit indienen of het ontwerpbesluit inzien? Maak dan een afspraak met het secretariaat van de Directie Energie van ACM, via e-mail secretariaat.DE@acm.nl, of telefoon 070-7222000.

Naar boven