Gemeente Noordwijk - bekendmaking van voorlopige aanwijzing ex artikel 6 Wet voorkeursrecht

Logo Noordwijk

Aanwijzing

Burgemeester en wethouders van Noordwijk maken ingevolge artikel 7, lid 1 van de Wet voorkeursrecht gemeenten (Wvg) bekend dat zij bij besluit van 28 januari 2020, percelen aan het Vuurtorenplein te Noordwijk, kadastraal bekend gemeente Noordwijk, sectie N, nummers 2196 en 2197, voorlopig hebben aangewezen als percelen waarop de artikelen 10 tot en met 15, 24 en 26 Wvg van toepassing zijn.

Het besluit van het college van burgemeester en wethouders treedt één dag na de publicatie in de Staatscourant in werking en geldt voor een termijn van drie maanden.

Ter inzage

Het collegebesluit ligt tezamen met het concept-raadsvoorstel, de kadastrale kaart en een lijst met de gegevens van de eigenaren van de voorlopig aanwezen percelen, met ingang van 29 januari 2020 voor eenieder kosteloos ter inzage in het gemeentehuis van Noordwijk (Voorstraat 42).

Gevolgen

De vestiging van het voorkeursrecht houdt in dat de eigenaren en/of beperkt gerechtigden de grond eerst aan de gemeente Noordwijk moeten aanbieden, als zij de grond willen verkopen.

Het voorkeursrecht heeft dus pas gevolgen als de rechthebbenden op het perceel tot verkoop willen overgaan. De eigenaren en de beperkt gerechtigden ontvangen één dezer dagen afzonderlijk bij aangetekende brief bericht over de inhoud van het besluit en de gevolgen hiervan.

Bezwaar en voorlopige voorziening

Belanghebbenden kunnen binnen zes weken na bekendmaking van dit besluit een bezwaarschrift indienen bij het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Noordwijk, postbus 298, 2200 AG Noordwijk.

Het bezwaarschrift moet zijn ondertekend en moet ten minste bevatten:

  • a.

    de naam en het adres van de indiener;

  • b.

    de dagtekening;

  • c.

    een omschrijving van het besluit waartegen het gericht is;

  • d.

    de gronden van het bezwaar. 

Als u bezwaar maakt tegen het besluit dan blijft het besluit van kracht. Heeft dit voor u op korte termijn gevolgen en wilt u hier iets tegen doen, dan kunt u de rechtbank vragen een voorlopige voorziening te treffen. Dit kunt u alleen doen als u ook een bezwaarschrift heeft ingediend. Een verzoek om een voorlopige voorziening dient u te richten aan de Voorzieningenrechter van de Rechtbank, sector bestuursrecht, Postbus 20302, 2500 EH 's- Gravenhage. Hieraan zijn kosten verbonden. Ook dient u een kopie van uw ingediende bezwaarschrift mee te sturen. 

Zienswijzen

Binnen drie maanden dient de gemeenteraad te besluiten over een definitieve aanwijzing. Gebeurt dit niet, dan is de voorlopige aanwijzing vervallen. In het kader van een zorgvuldige voorbereiding door de gemeenteraad kunnen belanghebbenden vóór 12 maart 2020 schriftelijk dan wel mondeling hun zienswijzen ten aanzien van het te nemen raadsbesluit naar voren brengen. Indien belanghebbenden mondeling hun zienswijzen bekend willen maken dan kunnen zij tijdens kantoortijden (08:30 tot 17:00) contact opnemen met de heer R.B.C. van Stein op telefoonnummer 071-3660321. 

NB: het indienen van een zienswijze is niet hetzelfde als het indienen van een bezwaar. Een bezwaar dient te worden gericht tegen het collegebesluit van 28 januari 2020. Een gegrond bezwaar het besluit in rechte aantasten. Een zienswijze ten aanzien van het raadsvoorstel tot bestendiging wordt ter kennisname aan de raad voorgelegd en kan het besluit niet in rechte aantasten.

Naar boven