Mededeling inzake de vaststelling van het besluit tot goedkeuring van het voorstel van TenneT voor de methodologie voor de langetermijn capaciteitsberekening voor de Hansa capaciteitsberekeningsregio, Autoriteit Consument en Markt

Zaaknummer ACM/19/035519

  • 1. Op 21 juni 2019 heeft TenneT TSO B.V. de Autoriteit Consument en Markt (hierna: ACM) verzocht om goedkeuring van het voorstel voor de methodologie voor de langetermijn capaciteitsberekening voor de Hansa capaciteitsberekeningsregio. De laatste regulerende instantie heeft het voorstel op 3 juli 2019 ontvangen. Op 7 februari 2020 heeft ACER de aanvraag goedgekeurd van de regulerende instanties voor verlenging van de deadline voor het besluit met zes maanden. Op 3 juli 2020 heeft de ACM aan TenneT een wijzigingsverzoek verzonden. Op 2 oktober 2020 heeft de ACM het gewijzigde versie van het verzoek ontvangen. De laatste betrokken regulerende instantie heeft het gewijzigde voorstel ontvangen op 19 oktober 2020.

  • 2. Op grond van artikel 4, vijfde lid, en artikel 4, zevende lid, onder a, van Verordening 2016/1719 (FCA Verordening) en artikel 5, zesde lid, van de Elektriciteitswet 1998 (hierna: E-wet) beslist de ACM over de goedkeuring.

  • 3. Het voorstel en de daarop betrekking hebbende stukken hebben ter inzage gelegen. Belanghebbenden hebben de mogelijkheid gehad om hun zienswijzen naar voren te brengen. De ACM heeft hierop één schriftelijke zienswijze ontvangen.

  • 4. De ACM heeft het voorstel goedgekeurd op 18 december 2020. Het besluit treedt in werking op de dag na de datum van uitgifte van de Staatscourant waarin deze is medegedeeld. Het besluit is te raadplegen op de internetpagina van de ACM (www.acm.nl) nadat de vertrouwelijkheidsprocedure is afgerond. Tegen dit besluit kan degene, wiens belang rechtstreeks bij dit besluit is betrokken, binnen zes weken na bekendmaking bezwaar instellen bij:

    Autoriteit Consument en Markt

    Postbus 16326

    2500 BH Den Haag

Naar boven