Bekendmaking Wegenwet Onttrekking aan het openbaar verkeer gedeelten Microweg

Logo Nijmegen

 

Burgemeester en wethouders van Nijmegen maken bekend dat door de gemeenteraad in de vergadering van 28 oktober 2020 is besloten om twee gedeelten van de Microweg in Nijmegen aan het openbaar verkeer te onttrekken. Het betreft twee stukjes van de Microweg aan weerszijde van het weggedeelte dat in 2012 reeds is onttrokken aan openbaar verkeer in verband met uitbreiding van (bio)farmaceutisch bedrijf Synthon. Een en ander zoals is aangegeven op de bij dit besluit behorende situatietekening Onttrekking Microweg Raadsbesluit 28-10-2020.

 

Intussen is de samenstelling van bedrijf Synthon gewijzigd. De hoofdactiviteiten zijn inmiddels verdergegaan onder de naam Byondis. Deze tak richt zich op de ontwikkeling van nieuwe medicijnen. Door deze ontwikkeling vindt verdere groei plaats waardoor de bovengenoemde delen van de Microweg binnen het bedrijfsterrein komen te liggen. Ook deze weggedeelten verliezen daarmee hun openbare functie en zijn daarom onttrokken aan het openbaar verkeer. Hierdoor is het mogelijk deze delen van de Microweg te betrekken bij de uitbreidingsplannen van Byondis.

 

Het betreffende besluit met bijbehorende situatietekening ligt gedurende zes weken na heden voor eenieder ter inzage bij de Informatiebalie in de Stadswinkel, Mariënburg 75 Nijmegen (maandag t/m vrijdag van 09.00-17.00 uur en op donderdag van 09.00-20.00 uur).

Gedurende deze termijn kan op grond van de Algemene wet bestuursrecht door iedere belanghebbende tegen dit besluit een bezwaarschrift worden ingediend bij de raad van de gemeente Nijmegen, postbus 9105, 6500 HG Nijmegen.

 

Naar boven