Mededeling inzake de vaststelling van besluiten, genomen op grond van artikel 5.4, eerste lid, van de Wet normering topinkomens, tot het opleggen van een last onder dwangsom, Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, Inspectie Leefomgeving en Transport

Ter uitvoering aan het bepaalde in artikel 5.4, tweede lid, van de Wet normering topinkomens (WNT), doet de directeur Autoriteit woningcorporaties hierbij mededeling van de besluiten van 17 januari 2020 met kenmerk H271345-2 (125924).

Met bovenbedoelde besluiten is aan de navolgende natuurlijke persoon en rechtspersoon op grond van artikel 5.4, eerste lid, van de WNT een last onder dwangsom opgelegd:

  • de heer R.W.M.G. Marx, en,

  • Stichting Leystromen.

Genoemde natuurlijke persoon en rechtspersoon zijn in het kader van de inzet van de heer R.W.M.G. Marx als bestuurder van Stichting Leystromen van 2015 tot en met 2018 een hoger bedrag aan bezoldiging overeengekomen dan is toegestaan op grond van de WNT. Dit hogere bedrag is door de heer R.W.M.G. Marx ontvangen en wordt als onverschuldigde betaling aangemerkt.

De opgelegde last houdt in dat genoemde natuurlijke persoon en rechtspersoon ervoor zorg dienen te dragen dat de overtreding ongedaan wordt gemaakt door het volledige bedrag waarmee de norm is overschreden aan Stichting Leystromen terug te (laten) betalen.

De voormelde besluiten zijn nog niet onherroepelijk.

De Minister voor Milieu en Wonen, namens deze, de directeur Autoriteit woningcorporaties C. van Nieuwamerongen

Naar boven