Aanmeldingsnotitie Elsendorpseweg 97 te Elsendorp, Wet Milieubeheer

Logo Gemert-Bakel

Burgemeester en wethouders van Gemert-Bakel maken als bevoegd gezag, gelet op artikel 7.17, van de Wet milieubeheer, het volgende bekend.

Op 9 januari 2019 heeft ondernemer, Elsendorpseweg 97, 5424 SB Elsendorp medegedeeld dat hij voornemens is zijn bestaande inrichting te veranderen door het oprichten van een huisvestingssysteem voor het houden van 85.000 vleeskuikens (optie c) in de bestaande stallen 1 tot en met 5 en het ongewijzigd houden van 71 stuks vleesstieren in stal 6.

Deze activiteit is onderworpen aan een milieueffectrapportage beoordeling op basis van het Besluit milieueffectrapportage juncto artikel 7.2. eerste lid onder a van de Wet milieubeheer.

Burgemeester en wethouders van Gemert-Bakel hebben besloten dat door ondernemer geen milieueffectrapport behoeft te worden opgesteld. Hierdoor kan een aanvraag voor een omgevingsvergunning voor de activiteit inrichting zonder opschortende voorwaarden worden ingediend en in behandeling worden genomen.

Naar de mening van burgemeester en wethouders van Gemert-Bakel leidt de voorgenomen activiteit, gezien de omstandigheden waaronder zij wordt ondernomen, niet tot belangrijke nadelige gevolgen voor het milieu.

Het besluit en de overige stukken liggen ter inzage vanaf 25 januari tot en met 7 maart 2020.

De beschikking betreft een procedure ter voorbereiding van het besluit op de aanvraag voor een omgevingsvergunning. Conform artikel 6.3 van de Algemene wet bestuursrecht is tegen deze beslissing geen bezwaar of beroep mogelijk tenzij deze beslissing de belanghebbende los van het voor te bereiden besluit rechtsreeks in zijn belang treft.

Het besluit, de m.e.r.-beoordelingsnotitie en de bijbehorende stukken zijn in te zien na het maken van een afspraak bij de gemeente Gemert-Bakel, balie bouwen en wonen, Ridderplein 1 te Gemert.

Voor vragen en of opmerkingen over de ter inzage liggende stukken kunt u contact opnemen met de heer J.M.J.P. Aarts van de Omgevingsdienst Zuidoost-Brabant, tel. (088) 369 0413.

Aan deze procedure is het kenmerk met nr. HZ_BMER-2019-811- m.e.r.-beoordeling. U dient bij correspondentie dit kenmerk te vermelden.

Naar boven