Wet milieubeheer, M.e.r.-beoordelingsbesluit, Vereniging Natuurmonumenten, Hollandsekade 23 te Woerdense Verlaat

Logo Nieuwkoop

De Omgevingsdienst West-Holland maakt namens Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland bekend, dat zij op 28 november 2019 een aanmeldingsnotitie milieueffect-rapportage-beoordeling (m.e.r.-beoordeling) heeft ontvangen van Vereniging tot behoud van Natuurmonumenten in Nederland (Vereniging Natuurmonumenten).

De aanmeldingsnotitie heeft betrekking op het verhogen van de jaarlijkse doorzet van rietmaaisel uit het Natura 2000 gebied ‘Nieuwkoopse Plassen & De Haeck’. Vereniging Natuurmonumenten is voornemens een aanvraag voor het veranderen van de inrichting in te dienen.

De Omgevingsdienst heeft besloten dat Vereniging Natuurmonumenten geen milieueffectrapportage hoeft op te stellen. De voorgenomen activiteit leidt niet tot belangrijke nadelige gevolgen voor het milieu.

Hierdoor kan de aanvraag in het kader van de Wet milieubeheer voor het veranderen van de inrichting worden ingediend bij de Omgevingsdienst West-Holland, die hiervoor bevoegd gezag is namens de Provincie Zuid-Holland.

Rechtsbescherming

Het m.e.r-beoordelingsbesluit is een voorbereidingsbeslissing voor een vergunning op grond van Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo). Dit betekent dat tegen dit besluit geen zelfstandig bezwaar of beroep mogelijk is, tenzij belanghebbenden door dit besluit rechtstreeks in hun belang getroffen worden. In de procedure voor de omgevingsvergunning onderdeel milieu kan een ieder wel rechtsmiddelen inzetten tegen dit besluit.

Inlichtingen

Wilt u meer informatie? Neem dan contact op met de Omgevingsdienst West-Holland via 071‑4083100 of info@odwh.nl. Vermeld hierbij het zaaknummer: 2019-015485.

 

Naar boven