Kennisgeving m.e.r.-aanmeldingsnotitie evaluatieboring Nieuwe Pekela, Ministerie van Economische Zaken en Klimaat

De Minister van Economische Zaken en Klimaat maakt bekend:

Op 26 mei 2020 is een mededeling ingevolge artikel 7.16, lid 1 van de Wet milieubeheer ontvangen van Nouryon Salt B.V. betreffende voorgenomen activiteit een evaluatiieboring uit te voeren en is gelegen in nieuwe Pekela grenzend aan de waterplas Heeresveld. De boring zal plaatsvinden in het oostelijke deel boven het zoutvoorkomen net over de grens van de gemeente Pekela.

De mededeling betreft het voornemen om een evaluatieboring uit te voeren waarmee vastgesteld kan worden of de ondergrond geschikt is voor zoutwinning en voor toekomstige ondergrondse energieopslag. De mededeling ziet slechts op het uitvoeren van de diepboring en heeft geen betrekking op het testen van de put, het winnen en de ontwikkeling van cavernes voor energieopslag.

In categorie D.17.2 van Besluit m.e.r. is bepaald dat "voor het uitvoeren van diepboringen dan wel een wijziging of uitbreiding daarvan", de procedure voor m. e.r.-beoordelingsplicht als bedoeld in de artikelen 7.16 en 7.17 van de Wet milieubeheer van toepassing is. De Minister van Economische Zaken en Klimaat is ingevolge artikel 40, 2e lid van de Mijnbouwwet bevoegd hierop te beslissen.

Op grond van de verstrekte gegevens is het bevoegde gezag van oordeel dat voor de voorgenomen activiteit geen milieueffectrapport (MER) opgesteld behoeft te worden.

Het m.e.r.-beoordelingsbesluit zal te zijner tijd, tegelijk met de ontwerpbeschikking van de omgevings-vergunning voor de inrichting, ter inzage worden gelegd bij de gemeente Pekela en het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat, Bezuidenhoutseweg 73 te Den Haag.

Voor nadere inlichtingen kunt u zich wenden tot mw. E.M.Bruinenberg (tel. 06 11 49 83 34)

Naar boven