Ontwerp bestemmingsplan Parapluplan Algemene regels tankstations Lelystad

Logo Lelystad

Ontwerp bestemmingsplan Parapluplan Algemene regels tankstations Lelystad

Burgemeester en wethouders van Lelystad maken bekend dat met ingang van 1 oktober 2020 gedurende zes weken ter inzage ligt het ontwerp bestemmingsplan ‘Parapluplan Algemene regels tankstations Lelystad’.

De vestiging van nieuwe tankstations kan de leefomgeving aantasten. Dit parapluplan biedt een juridisch-planologische regeling om die aantasting te beperken. Het Paraplubestemmingsplan neemt enerzijds de bescherming over van het Voorbereidingsbesluit Tankstations Lelystad dat de gemeenteraad op 8 oktober 2019 heeft genomen, anderzijds is het plan de ruimtelijke vertaling van de beleidsuitgangspunten voor tankstations in Lelystad zoals de raad deze op 16 juni 2020 heeft vastgesteld in de Kadernota tankstations Lelystad 2020.

Het voorliggende paraplubestemmingsplan voorziet in een algemene regel met een verbod op nieuwe tankstations die geldt voor alle Lelystadse bestemmingsplannen op grond waarvan nog nieuwvestiging van tankstations mogelijk is. Verder is in dit parapluplan een aantal bestemmingsplannen meegenomen, waarbinnen locaties zijn gelegen, die in de Kadernota tankstations Lelystad zijn aangewezen als locaties waar onder voorwaarden nieuwe tankstations mogelijk zijn. Voor deze aangewezen locaties voor nieuwe tankstations is in dit plan een afwijkingsmogelijkheid opgenomen van het algemene bouwverbod. In het plan is een lijst van bestemmingsplannen en beheersverordeningen opgenomen waarvoor deze algemene regeling en/of afwijkingsbevoegdheid geldt.

Deze publicatie dient tevens te worden opgevat als kennisgeving als bedoeld in artikel 1.3.1 Bro (melding voornemen bestemmingsplanherziening). Voor bovengenoemd paraplubestemmingplan wordt geen milieueffectrapport opgesteld omdat het plan geen nieuwe ontwikkelingen mogelijk maakt. Verder is afgezien om op voorhand advies in te winnen van de wettelijke overlegpartners omdat dit bestemmingsplan alleen betrekking heeft op (bestaande) tankstations, waarbij geen rijks-, provinciale- of waterschapsbelangen spelen.

Inzage

U kunt het digitale ontwerpbestemmingsplan inzien via de gemeentelijke website www.lelystad.nl en op www.ruimtelijkeplannen.nl. Op laatstgenoemde website selecteert u het tabblad Plannen zoeken. Vervolgens kunt u het ontwerpbestemmingsplan oproepen op het scherm door het plan-ID (plannummer) in te typen: NL.IMRO.0995BP00084-OW01

Vanwege het coronavirus wordt geadviseerd alleen naar het gemeentehuis te komen indien dit noodzakelijk is. Heeft u geen digitale mogelijkheden dan kunt u op afspraak stukken inzien. U kunt hiervoor een afspraak maken met de heer E. Munneke van het Team Bestemmingsplannen via het algemene nummer 14 0320.

Hoe kunt u reageren?

Tijdens de termijn van terinzagelegging kan een ieder schriftelijk zijn of haar zienswijze over het ontwerp naar voren brengen bij de gemeenteraad, postbus 91, 8200 AB te Lelystad. Indien u een mondelinge zienswijze wilt geven of indien u nadere informatie wenst, kunt u hiervoor contact opnemen via het telefoonnummer 14 0320 (Team Bestemmingsplannen, de heer E. Munneke).

Lelystad, 30 september 2020

 

Naar boven