Bekendmaking coördinatiebesluit en voorbereiding bestemmingsplan Baalder uiterwaard

Logo Hardenberg

Burgemeester en wethouders van Hardenberg maken het volgende bekend.

Het waterschap Vechtstromen en de gemeente Hardenberg werken samen aan de realisatie van het Vechtpark Hardenberg. De provincie Overijssel is vanuit haar natuuropgaven mede investeerder. De

Baalder uiterwaard is het laatste deelgebied van Vechtpark Hardenberg dat wordt ingericht. Voor de realisatie zijn meerdere besluiten nodig van verschillende bevoegde gezagen. Zo zijn naar verwachting een bestemmingsplan van de gemeente, een projectplan Waterwet van het waterschap en een ontheffing van de Wet natuurbescherming van de provincie nodig.

De raad heeft bepaald dat de voorbereiding en bekendmaking van deze besluiten zoveel mogelijk worden gecoördineerd, zodat er één zienswijzenmoment en één beroepsmoment is (coördinatiebesluit 22 september 2020 op grond van artikel 3.30 Wet ruimtelijke ordening). Tegen het coördinatiebesluit staan geen rechtsmiddelen open (artikel 8:5 Algemene wet bestuursrecht).

Burgemeester en wethouders geven verder kennis van het feit dat een bestemmingsplan voor Baalder uiterwaard in voorbereiding is (artikel 1.3.1 van het Besluit ruimtelijke ordening). Er liggen nog geen stukken ter inzage en er is nog geen gelegenheid om zienswijzen naar voren te brengen. Die mogelijkheid komt er als het ontwerp van het plan ter inzage wordt gelegd.

Hardenberg, 30 september 2020

Naar boven