Gemeente Amsterdam - gewijzigde vaststelling bestemmingsplan - Erasmuspark- en Robert Scottbuurt en besluit om geen exploitatieplan vast te stellen voor het bestemmingsplan

Logo Amsterdam

Burgemeester en wethouders van Amsterdam maken ingevolge artikelen 3.8 en 6.12 van de Wet ruimtelijke ordening het volgende bekend:

De gemeenteraad van Amsterdam heeft bij besluit van 10 september 2020 het bestemmingsplan Erasmuspark- en Robert Scott vastgesteld. Het vastgestelde bestemmingsplan is ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan, zoals dat ter inzage heeft gelegen, gewijzigd vastgesteld.

Bij besluit van gelijke datum heeft de gemeenteraad voorts besloten geen exploitatieplan vast te stellen omdat het verhaal van kosten van de grondexploitatie over de in het plan begrepen gronden anderszins is verzekerd en geen noodzaak wordt gezien om een tijdvak of fasering te bepalen of nadere eisen, regels of een uitwerking van regels te stellen.

Bestemmingsplan

Het plangebied van het bestemmingsplan Erasmuspark- en Robert Scottbuurt wordt globaal begrensd door:

  • a.

    in het noorden: Erasmusgracht, Griseldestraat, Bos en Lommerweg;

  • b.

    in het westen: Einsteinweg (Ring A10 West)

  • c.

    in het zuiden: Jan van Galenstraat

  • d.

    in het oosten: Vier Heemskinderenstraat / Joos Banckersweg.

Het nieuwe bestemmingsplan is gericht op beheer van de huidige situatie en maakt geen grootschalige ontwikkelingen mogelijk. Ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan is het volgende gewijzigd:

  • 1.

    Voor bescherming en behoud van de hoofdgroenstructuur en de cultuurhistorische waarden van het Erasmuspark is de dubbelbestemming Waarde – hoofdgroenstructuur opgenomen.

  • 2.

    De Staat van Inrichting is vervangen door de actuele Staat van Bedrijfsactiviteiten – functiemenging.

  • 3.

    De definitie van het begrip ‘Wonen’ is geschrapt uit artikel 1 van de regels

  • 4.

    In artikel 25.2 zijn de voorwaarden voor kelderbouw in grondwateraandachtsgebieden aangepast overeenkomstig amendement 999.20.

De wijzigingen zijn toegelicht in paragraaf 16.4 van de toelichting van het bestemmingsplan.

Terinzagelegging

Het bestemmingsplan met de daarop betrekking hebbende stukken is met ingang van 1 oktober 2020 digitaal raadpleegbaar via www.ruimtelijkeplannen.nl. Het planidentificatienummer (ID) van het bestemmingsplan is NL.IMRO.0363.E1803BPSTD-VG01.

Het bestemmingsplan Erasmuspark en Robert Scottbuurt en het besluit om geen exploitatieplan vast te stellen ligt tevens met bijbehorende stukken ter inzage bij het Stadsloket stadsdeelkantoor West, Bos en Lommerplein 250, te Amsterdam, totdat onderstaande beroepstermijn is verstreken.   

Zie voor openingstijden

https://www.amsterdam.nl/adressengids/stadsloketten/stadsloket-west/

Beroep

Een belanghebbende die tijdig zijn zienswijze naar voren heeft gebracht, kan met ingang van 2 oktober 2020 gedurende zes weken (tot en met 12 november 2020) beroep instellen tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan en tegen het besluit om geen exploitatieplan vast te stellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Gelijke bevoegdheid komt toe aan een belanghebbende die aantoont dat hij daartoe redelijkerwijze niet in staat is geweest. Tevens kan door belanghebbenden beroep worden ingesteld tegen de bij de vaststelling aangebrachte wijzigingen ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan.

Het beroep dient te worden gericht aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Inwerkingtreding

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan en het besluit om geen exploitatieplan vast te stellen treden in werking daags na afloop van de hiervoor genoemde beroepstermijn. Het instellen van beroep schorst de werking van de besluiten niet.

Voorlopige voorziening

Degene die beroep heeft ingesteld kan de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak verzoeken met het oog op onverwijlde spoed een voorlopige voorziening te treffen. Indien het verzoek tijdens de beroepstermijn wordt ingediend, treden de besluiten niet in werking voordat op het verzoek is beslist. Het verzoek dient geadresseerd te worden aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Amsterdam, 30 september 2020

burgemeester en wethouders,

Femke Halsema

burgemeester

Peter Teesink

secretaris

Naar boven