Gemeente Beesel - Beoordeling M.E.R.-plicht Sint Lambertusdijk 2a in Reuver in verband met het wijzigen en uitbreiden van een varkenshouderij

Logo Beesel

Burgemeester en wethouders van Beesel maken als bevoegd gezag, gelet op artikel 7.8b, vijfde lid, van de Wet milieubeheer, het volgende bekend.

Op 3 juli 2020 ontvingen wij van Pijnenburg agrarisch advies & onroerend goed, namens Görtz Rozendaal B.V. een aanmeldingsnotitie beoordeling M.E.R.-plicht. Dit in verband met het wijzigen en uitbreiden van een varkenshouderij aan Sint Lambertusdijk 2a, 5953 TH te Reuver. Deze activiteit is onderworpen aan een Milieu-effectrapportage beoordeling ingevolge het Besluit milieu-effectrapportage jo. artikel 7.17 van de Wet milieubeheer.

Burgemeester en wethouders van Beesel hebben op 21 september 2020 besloten dat er geen Milieu-effectrapport hoeft te worden opgesteld. Naar de mening van burgemeester en wethouders van Beesel leidt de voorgenomen activiteit, gezien de omstandigheden waaronder zij wordt ondernomen, niet tot belangrijke nadelige gevolgen voor het milieu.

Het besluit met bijbehorende tekeningen en stukken kunnen vanaf 1 oktober 2020 tot en met 12 november 2020 gedurende zes weken worden ingezien. U kunt de stukken op werkdagen inzien in het gemeentehuis, Raadhuisplein 1, Reuver bij de klantenbalie. U kunt hiervoor zonder afspraak terecht op maandag van 9:00 uur tot 19:00 uur, op dinsdag tot en met donderdag van 9:00 uur tot 16:30 uur en op vrijdag van 9.00 uur tot 14.00 uur.

De beschikking betreft een procedure ter voorbereiding van het besluit op de aanvraag om een omgevingsvergunning. Conform artikel 6.3 van de Algemene wet bestuursrecht kan tegen deze beslissing alleen door de rechtstreeks belanghebbende (Görtz Rozendaal B.V.) bezwaar of beroep worden ingesteld.

Bezwaarclausule

Als u het niet eens bent met dit besluit en u bent belanghebbende, dan kunt u binnen 6 weken na de verzenddatum van dit besluit, een bezwaarschrift indienen bij het college van B&W van de gemeente Beesel, Postbus 4750, 5953 ZK in Reuver. Het bezwaarschrift moet zijn ondertekend en bevat uw naam, adres, dagtekening, het besluit waartegen het gericht is en de reden waarom u bezwaar maakt.

Voorlopige voorziening bezwaar

Het indienen van een bezwaarschrift schorst de werking van een besluit niet. Als u een spoedeisend belang heeft en u bent belanghebbende, kunt u een verzoek om een voorlopige voorziening indienen bij de Voorzieningenrechter, Postbus 950, 6040 AZ in Roermond. Voor een procedure bij de Rechtbank moet u griffiegeld betalen.

Naar boven