Tervisielegging Ontwerp-Bestemmingsplan “Usseler Es West” (NL.IMRO.0153.R20190037-0002)

Logo Enschede

Voor het gebied globaal gelegen tussen de Westerval, de Usselerrondweg en de Rijksweg 35, de gronden gelegen in de ‘westkrans’ en de ‘bolling’ van de es, is het bestemmingsplan “Usseler Es West” ontworpen.

De gemeenteraad van Enschede heeft in september 2019 besloten het grootste deel van de Usseler Es niet meer als bedrijventerrein te ontwikkelen. Dit betekent dat de hier nu nog geldende bedrijfsbestemmingenmet dit bestemmingsplan komen te vervallen. Betreffende gronden worden in dit bestemmingsplan voor veruit het grootste gedeelte herbestemd ten gunste van o.a. agrarische- en natuurlijke bestemmingen. De ‘oostkrans’ van de Usseler Es, het gebied gelegen tussen de Usselerrondweg en de zgn. ‘bolling’ van de es, maakt overigens geen deel uit van dit nieuwe bestemmingsplan en zal nog wel als bedrijventerrein worden ontwikkeld.

Inzien bestemmingsplan:

Het ontwerp-bestemmingsplan met de daarbij behorende stukken ligt van 1 oktober tot en met 11 november 2020 voor een ieder ter inzage.

Bestemmingsplan digitaal inzien:

Het ontwerp-bestemmingsplan met de daarbij behorende stukken kan digitaal worden ingezien op

http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0153.R20190037-0002

De bronbestanden kunnen worden gedownload via de webpagina

https://www.ruimtelijkeplannen.enschede.nl/plannen/NL.IMRO.0153.R20190037-/NL.IMRO.0153.20190037-0002/

Dit kan op de volgende manieren: door te klikken op de link of deze link te kopiëren in uw browser. Ook kunt u op de website www.ruimtelijkeplannen.nl zoeken op naam.

Papieren versie bestemmingsplan inzien:

Wilt u liever de papieren versie van het ontwerp-bestemmingsplan inzien? Dan verzoeken wij u een mail met de naam van het plan te sturen naar vergunning@enschede.nl U ontvangt dan van ons een pdf versie van het gevraagde ontwerp-bestemmingsplan.

 

Nadere toelichting of inzien bestemmingsplan op stadskantoor is niet mogelijk:

Vanwege de verscherpte maatregelen tegen het coronavirus is het voorlopig niet mogelijk om een afspraak te maken voor het inzien van en/of het geven van een nadere toelichting over het ontwerp-bestemmingsplan.

Heeft u vragen of wilt u een nadere toelichting?

Wilt u vragen stellen over het ontwerp-bestemmingsplan of een nadere toelichting ontvangen? Dan kunt u een email sturen aan vergunning@enschede.nl. Wij verzoeken u in de mail aan te geven dat u een afspraak wilt maken en de naam van het plan, uw naam en telefoonnummer te vermelden. Het stellen van vragen via de email wordt niet gezien als het indienen van een zienswijze.

Reageren

Gedurende de hiervoor genoemde termijn kan een ieder naar keuze schriftelijk of digitaal een zienswijze omtrent dit ontwerp-bestemmingsplan naar voren brengen bij de gemeenteraad.

  • Digitale zienswijzen: kunnen worden ingediend via www.enschede.nl. Om digitaal een zienswijze te kunnen indienen dient u te beschikken over DigiD of E-herkenning.

  • Schriftelijke zienswijzen: kunnen worden gericht aan de gemeenteraad, Postbus 20, 7500 AA Enschede. In de brief moeten de volgende zaken vermeld worden: ‘zienswijze ontwerp-bestemmingsplan “Usseler Es West”, uw naam en adres en uw handtekening.

  • Mondelinge zienswijze: Vanwege de verscherpte maatregelen tegen het coronavirus is het voorlopig niet mogelijk om een afspraak te maken voor het indienen van een mondelinge zienswijze.

 

 

Naar boven