Bestemmingsplan "De Rik 26" gewijzigd vastgesteld

Logo Brielle

 

Burgemeester en wethouders van Brielle maken op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening en de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht het volgende bekend.

 

De gemeenteraad van Brielle heeft bij besluit van 29 september 2020 het bestemmingsplan “De Rik 26” gewijzigd vastgesteld. De wijzigingen betreffen de aanvulling van Hoofdstuk 5.1 van de bestemmingsplantoelichting betrekking hebbende op het industrielawaai, de aanpassing van de plankaart en de toevoeging van artikel 10.1 aan de planregels.

 

Het bestemmingsplan “De Rik 26” ligt vanaf 2 oktober 2020  ter inzage in de leeskamer in het stadskantoor, Slagveld 36 te Brielle. In verband met de maatregelen in het kader van het coronavirus is het stadskantoor alleen op afspraak te bezoeken. Indien u de stukken wenst in te zien, kunt u een afspraak maken met mevrouw P. van der Eijk (p.vandereijk@brielle.nl). U kunt ook telefonisch contact opnemen met het stadskantoor op telefoonnummer 0181-471111.

 

Het bestemmingsplan is tevens digitaal raadpleegbaar via www.brielle.nl (in Brielle, bouwen, ruimtelijke plannen, plannen in procedure) en www.ruimtelijkeplannen.nl.

 

Plangebied

Het project De Rik 26 beoogt de realisatie van 43 appartementen planologisch mogelijk te maken op de locatie van het voormalige postdistributiecentrum.

 

Beroep

Belanghebbenden die tijdig hun zienswijze bij de gemeenteraad hebben ingediend of belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij geen zienswijze tegen het bestemmingsplan hebben ingediend, kunnen gedurende de beroepstermijn van 6 weken (van 2 oktober 2020 tot en met 12 november 2020) tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Tevens kan beroep worden ingesteld door belanghebbenden tegen wijzigingen die de raad bij de vaststelling van het bestemmingsplan in het ontwerp heeft aangebracht.

 

Het beroepschrift moet worden gericht aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA 's-Gravenhage.

 

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van 13 november 2020. Indien gedurende de beroepstermijn bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State een verzoek om voorlopige voorziening is gedaan, wordt de inwerkingtreding van het vaststellingsbesluit opgeschort totdat op het verzoek is beslist.

Zowel voor het indienen van een beroepschrift als een verzoek om voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd.

 

Naar boven