Ontwerp bestemmingsplan “Centrum Chaam 2020”

Logo Alphen-Chaam

Burgemeester en wethouders van de gemeente Alphen-Chaam hebben in haar vergadering besloten het ontwerp van het bestemmingsplan “Centrum Chaam 2020” voor eenieder ter inzage te leggen. Het plangebied van dit bestemmingsplan is gelegen in het centrum van Chaam en bestaat uit de gronden aan de Brouwerij 24-25 en Brouwerij 40 en de gronden ter plaatse van het recent gerealiseerde bouwplan “De Eekelaar” (w.o. Brouwerij 94).

Het ontwerp bestemmingsplan voorziet in het gedeeltelijk terugbrengen van de ‘oude bestemmingsplansystematiek’ met betrekking tot het vestigen van supermarkten in Chaam. Dit houdt in dat supermarkten zich niet meer exclusief en uitsluitend mogen vestigen aan de Brouwerij 40 en Brouwerij 94, maar óók aan de Brouwerij 24-25. In het bestemmingsplan is bepaald dat er zich in Chaam 2 supermarkten mogen vestigen. Deze 2 supermarkten kunnen als gevolg van dit ontwerp bestemmingsplan kiezen uit de 3 hiervoor genoemde vestigingslocaties. Met dit bestemmingsplan kan het supermarktaanbod in Chaam worden geoptimaliseerd. Als gevolg van dit plan ontstaat er een parkeeropgave. Het plan voorziet er in deze opgave op te lossen door parkeervakken aan te leggen aan de oostzijde van het plein Brouwerij, op gronden die nu in gebruik zijn als ‘dubbele inrit’. Het ontwerp bestemmingsplan met bijbehorende documenten, met als IMRO-nummer NL.IMRO.1723.BPCentrumChaam2020-ON01, is digitaal in te zien via www.ruimtelijkeplannen.nl.

Eenieder krijgt de gelegenheid een mondelinge of schriftelijke zienswijze in te dienen. Het ontwerp bestemmingsplan “Centrum Chaam 2020” ligt met ingang van 29 september 2020 tot en met 9 november 2020, voor 6 weken ter inzage. Uw zienswijze moet binnen deze termijn zijn ontvangen en zijn voorzien van uw naam, adres, handtekening en datum. Ook geeft u aan op welk plan uw zienswijze betrekking heeft en de reden(en) van de zienswijze. U kunt uw schriftelijke zienswijze kenbaar maken aan de gemeenteraad van de gemeente Alphen-Chaam, postbus 3, 5130 AA te Alphen.

Het ontwerp bestemmingsplan “Centrum Chaam 2020” ligt gedurende bovengenoemde periode tijdens openingstijden ter inzage in het gemeentekantoor te Alphen. Indien u gebruik wilt maken van deze inzage mogelijkheid dient u een afspraak te maken met de frontoffice. U kunt online een afspraak maken via www.alphen-chaam.nl, door te bellen naar ons algemene nummer 14013 of per mail naar info@alphen-chaam.nl. Tevens is het plan raadpleegbaar via de website www.alphen-chaam.nl.

 

Alphen, 24-9-2020

Naar boven