Bestemmingsplan Buitengebied – Bouw & Infra Park

Logo Harderwijk

De gemeenteraad heeft op 10 september het bestemmingsplan Buitengebied – Bouw & Infra Park vastgesteld. Het bestemmingsplan voorziet in een formalisering van het gestelde in de in 2013 door de gemeenteraad vastgestelde Uitgangspuntennotitie bestemmingsplan Bouw & Infra Park. In de uitgangspuntennotitie wordt onder andere beschreven welke rol het Bouw & Infra Park speelt in de lokale en regionale economie en wat nodig is om het park toekomstbestendig te maken. Er worden mogelijkheden gezien voor een verdere functionele verbreding van het terrein, zodat een campus ontstaat, en het (gedeeltelijk) ontsluiten van het gebied voor recreatief medegebruik. Het terrein moet de functie krijgen van Poort naar de Veluwe. In essentie betreft het plan een actualisatie door het bestemmingsplan in overeenstemming te brengen met het bestaande gebruik en de bestaande bebouwing. Het plangebied betreft het perceel van het Bouw & Infra Park, Ceintuurbaan 2.

Het bestemmingsplan is gewijzigd vastgesteld, in die zin dat:

  • 1.

    de mogelijkheid voor het organiseren van evenementen is komen te vervallen;

  • 2.

    de dubbelbestemming gastransportleiding op de verbeelding is versmald van 5 naar 4 meter;

  • 3.

    in art. 7.1 regels een voorrangsregeling is opgenomen voor de dubbelbestemming Leiding-Gas.

Het bestemmingsplan ligt met ingang van 1 oktober gedurende 6 weken voor een ieder ter inzage in de stadswinkel van het stadhuis. Gedurende deze termijn kan tegen het vastgestelde bestemmingsplan beroep bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus20019, 2500 EA ’s-Gravenhage worden ingesteld door een belanghebbende:

  • 1.

    die tijdig zienswijzen heeft ingediend bij de gemeenteraad;

  • 2.

    aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij/zij geen zienswijzen heeft ingediend;

  • 3.

    die het niet eens is met de bij de vaststelling aangebrachte wijzigingen in het bestemmingsplan.

Een ingesteld beroep heeft geen schorsende werking. Hiervoor kunt u een apart verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State. Informatie: domein Ruimte, dhr. H. Nienhuis, tel. 411911.

Het plan (NL.IMRO.0243.BP00127-0003) kunt u raadplegen via de landelijke website: https://www.ruimtelijkeplannen.nl/viewer/view?planidn=NL.IMRO.0243.BP00127-0003 (bronbestanden: https://www.ruimtelijkeplannen.nl/documents/NL.IMRO.0243.BP00127-0003).

Naar boven