Kennisgeving in het kader van de uitvoering van het project A16 Rotterdam, Rijkswaterstaat

Ontwerpbesluit gemeente Lansingerland

De toenmalige Minister van Infrastructuur en Milieu heeft op 29 juni 2016 het tracébesluit A16 Rotterdam vastgesteld. Dit tracébesluit voorziet in de nieuwe 11 km lange rijksweg die de A16 ter hoogte van het Terbregseplein verbindt met de A13 bij Rotterdam The Hague Airport. Het tracébesluit A16 Rotterdam is op 1 augustus 2017 onherroepelijk geworden.

Op grond van artikel 20 van de Tracéwet bevordert de Minister van Infrastructuur en Waterstaat een gecoördineerde voorbereiding van de besluiten op de aanvragen om vergunningen, ontheffingen en van de overige ambtshalve te nemen besluiten met het oog op de uitvoering van een Tracébesluit. Op deze besluiten is de Crisis- en herstelwet van toepassing.

In het kader van deze coördinatie geeft de Minister van Infrastructuur en Waterstaat kennis van het feit dat het volgende ontwerpbesluit is genomen.

Welk ontwerpbesluit is genomen en ligt ter inzage?

Voor de uitvoering van het tracébesluit A16 Rotterdam is nevenstaand ontwerpbesluit genomen, overeenkomstig de procedure van artikel 20, lid 4, van de Tracéwet in samenhang met afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht.

Het ontwerpbesluit voor een omgevingsvergunning (kenmerk 177837) ten name van De Groene Boog Construction V.O.F. is op 30 september 2020 afgegeven door het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Lansingerland en betreft het realiseren van een ongelijkvloerse kruising (kunstwerk 31AB) op de locatie tussen het fietspad en de N209 te Bergschenhoek.

Waar en wanneer kunt u de stukken inzien?

Het ontwerpbesluit en de bijbehorende stukken liggen met ingang van donderdag 1 oktober 2020 tot en met woensdag 11 november 2020 tijdens kantooruren digitaal ter inzage op het gemeentehuis van de gemeente Lansingerland, Tobias Asserlaan 1, 2662 SB Bergschenhoek.

Voor het inzien van de stukken kunt u vooraf contact opnemen met de heer R. Dillisse via telefoonnummer 14 010.

Hoe kunnen zienswijzen naar voren worden gebracht?

Van donderdag 1 oktober 2020 tot en met woensdag 11 november 2020 kan eenieder tegen het ontwerpbesluit schriftelijk of mondeling zienswijzen kenbaar maken aan:

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Lansingerland

T.a.v. de heer Dillisse

Postbus 1

2650 AA Bergschenhoek

Voor het mondeling naar voren brengen van zienswijzen kan contact opgenomen worden via het telefoonnummer 14 010.

Gewezen wordt op het feit dat alleen belanghebbenden die zienswijzen hebben ingebracht tegen het ontwerpbesluit of aan wie redelijkerwijs niet verweten kan worden dat zij geen zienswijzen hebben ingebracht op het ontwerpbesluit, te zijner tijd beroep kunnen instellen tegen het definitieve besluit.

Meer informatie?

Voor nadere informatie met betrekking tot het ontwerpbesluit kunt u contact opnemen via het telefoonnummer 010 – 453 73 00.

De Minister van Infrastructuur en Waterstaat, namens deze, het hoofd van de afdeling BJV-Projectadvisering bij de Corporate Dienst van Rijkswaterstaat, W. Warmerdam

Naar boven