Gemeente Altena – gewijzigd vastgestelde “Gebiedsvisie Groeneweg Wijksestraat, Wijk en Aalburg”

Logo Altena

Burgemeester en wethouders van de gemeente Altena maken op grond van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de ‘Gebiedsvisie Groeneweg Wijksestraat, Wijk en Aalburg” op 22 september 2020 door de gemeenteraad is vastgesteld.

Het gaat om:

“Gebiedsvisie Groeneweg – Wijksestraat, Wijk en Aalburg” (NL.IMRO.1959.BuiSV028GroeneWijk-VS01)

De gebiedsvisie omvat het volgende. Voor het gebied dat ligt tussen Veen en Wijk en Aalburg zijn aanvragen binnen gekomen die niet precies passen in het huidige bestemmingsplan. De eigenaar van de kwekerij aan de Groenweg 13-15 wil het huidige bedrijf slopen en het perceel opsplitsen in drie percelen. Op ieder perceel zou dan een kleiner bedrijf met een eigen bedrijfswoning kunnen komen. De eigenaar van het bedrijf aan de Wijksestraat 18 wil uitbreiden en het bedrijf aan de Wijksestraat 27 heeft ruimte nodig voor de huisvesting van arbeidsmigranten. Samen zorgen deze ontwikkelingen ervoor dat er een aangepaste visie moet komen voor dit gebied. De visie beperkt zich niet alleen tot de initiatieven, maar wordt voor een samenhangend en logisch gebied opgesteld en geeft zicht op de voorgestane ontwikkelingen -ook op de langere termijn- en de samenhang met een toe te voegen groene/blauwe landschapsontwikkeling. Het plangebied omvat een deel van de Groeneweg, Wijksestraat en Rivelstraat.

Het ontwerp heeft van donderdag 29 augustus 2019 tot en met woensdag 25 september 2019 ter inzage gelegen.

Ten opzichte van het ontwerp zijn twee wijzigingen aangebracht:

 

  • 1.

    De visie is aangepast aan de tekst van de interim omgevingsverordening van de provincie Noord-Brabant;

  • 2.

    Op de percelen kadastraal bekend, gemeente Aalburg, sectie F nummers 3509, 3510, 3284, 2097 en 146 is de bestemming “transitie bedrijf t/m categorie 2 mogelijk” aangegeven.

U kunt vanaf 1 oktober 2020 de visie digitaal bekijken via www.ruimtelijkeplannen.nl.

De “Gebiedsvisie Groeneweg Wijksestraat, Wijk en Aalburg” treedt in werking de dag na de bekendmaking.

Tegen het besluit tot vaststelling kan op grond van artikel 8:5 van de Algemene wet bestuursrecht geen bezwaar of beroep worden ingesteld.

Almkerk, 30 september 2020

Burgemeester en wethouders van de gemeente Altena

Naar boven