Bestemmingsplan Buitengebied - De Dennenhoek

Logo Harderwijk

De gemeenteraad heeft op 10 september het bestemmingsplan Buitengebied – De Dennenhoek gewijzigd vastgesteld. Het bestemmingsplan heeft tot doel de bestaande recreatiewoningen gelegen op het noordelijk deel van het terrein te bestemmen voor wonen. Daarnaast wordt het mogelijk gemaakt een 24 –tal nieuwe woningen te realiseren die qua bebouwingstypologie passen bij de bestaande bebouwing. Het zuidelijk deel van het terrein zal bestemd worden voor flex-wonen voor de huisvesting van arbeidsmigranten. Hierbij zal sprake zijn van de bouw van, al dan niet geschakelde, woonunits. De bestaande (recreatie-) voorzieningen worden gebruikt als centrumvoorzieningen in de vorm van receptie, sportfaciliteiten, recreatieruimte en opslag. Het plangebied betreft de gronden van het verblijfsrecreatieterrein De Dennenhoek, gelegen aan de Parallelweg 25 te Hierden.

Het bestemmingsplan is gewijzigd vastgesteld, onder meer in die zin dat:

Regels:

  • 1.

    in art 4 Bos-Bostuin wordt een bepaling opgenomen over het gasdrukmeet- en regelstation (aanduiding nutsvoorziening) met de bijbehorende veiligheidszone van 6 meter op de verbeelding

  • 2.

    aan art 1 is het begrip '(beperkt) kwetsbare objecten' toegevoegd

  • 3.

    de woorden gemeenschappelijke multifunctionele geluidwerende voorziening zijn uit de regels verwijderd;

Verbeelding:

  • 1.

    de aanduiding milieuzone – geurzone op de verbeelding is vergroot waarmee de woningen NN1, NN10, NN12, NN14, NN16 en NB17 binnen de geurcontour komen te liggen;

  • 2.

    de nutsvoorziening is aangeduid als specifieke vorm van bedrijf - nutsvoorziening met een veiligheidszone - gas van 6 meter;

  • 3.

    de specifieke bouwaanduiding - geluidscherm 3 is versmald omdat multifunctionele geluidwerende voorzieningen niet meer zijn toegestaan.

Toelichting:

  • 1.

    par. 4.5 is aangevuld met alinea’s over de gebiedstypering en cumulatieve geurberekening;

  • 2.

    par. 4.6 is aangevuld met alinea’s over fijnstof en mogelijke gezondheidsproblemen;

  • 3.

    par. 4.7 is aangevuld met een passage over Defensie;

  • 4.

    in paragraaf 4.3.8 is de termijn voor het treffen van bouwkundige maatregelen aan de woning en het plaatsen van de vereiste geluidwerende voorzieningen gewijzigd naar 18 maanden na inwerkingtreding van het bestemmingsplan;

  • 5.

    de woorden gemeenschappelijke multifunctionele geluidwerende voorziening zijn uit de toelichting verwijderd.

Besluit hogere grenswaarden:

Gelijk met het vastgestelde bestemmingsplan ligt het besluit tot vaststelling van hogere grenswaarden ten behoeve van het bestemmingsplan ter inzage. Met de vaststelling van een hogere waarde wordt de transformatie van de bestaande woningen naar wonen en de realisatie van de nieuwe woningen op De Dennenhoek mogelijk gemaakt.

Beroep

Het bestemmingsplan en het besluit hogere grenswaarden liggen met ingang van 1 oktober gedurende 6 weken voor een ieder ter inzage in de stadswinkel van het stadhuis. 

Het bestemmingsplan (NL.IMRO.0243.BP00226-0002) kunt u raadplegen via de landelijke website: https://www.ruimtelijkeplannen.nl/viewer/view?planidn=NL.IMRO.0243.BP00226-0002. (bronbestanden: https://www.ruimtelijkeplannen.nl/documents/NL.IMRO.0243.BP00226-0002). 

Gedurende deze termijn kan tegen het vastgestelde bestemmingsplan en/of het besluit vaststelling hogere grenswaarden, beroep bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus20019, 2500 EA ’s-Gravenhage worden ingesteld door een belanghebbende:

  • 1.

    die tijdig zienswijzen heeft ingediend bij de gemeenteraad;

  • 2.

    aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij/zij geen zienswijzen heeft ingediend;

  • 3.

    die het niet eens is met de bij de vaststelling aangebrachte wijzigingen in het bestemmingsplan.

Een ingesteld beroep heeft geen schorsende werking. Hiervoor kunt u een apart verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Informatie: afd. Ruimte, mw. C. van den Bedem, tel. 411911.

Naar boven