Kennisgeving melding Besluit algemene regels milieu mijnbouw, Nederlandse Aardoliemaatschappij te Assen, Ministerie van Economische Zaken en Klimaat

Op 23 juli 2020 heeft de Minister van Economische Zaken en Klimaat een melding ingevolge het “Besluit algemene regels milieu mijnbouw” ontvangen van de Nederlandse Aardolie Maatschappij B.V. (NAM) te Assen.

De melding heeft betrekking op voorgenomen activiteiten op de locatie Uiterburen (UTB), gelegen aan de Galgeweg te Zuidbroek, in de gemeente Midden-Groningen, kadastraal bekend gemeente Zuidbroek, sectie F, nummers 1881, 400, 401 en 402.

De voorgenomen activiteit betreft het definitief afsluiten van puttenrij Uiterburen 1 tot en met 10. De locatie Uiterburen is de eerste locatie van het Groningen gasveld waar de gasputten definitief worden afgesloten en opgeruimd. In deze fase van de werkzaamheden wordt met behulp van een mobiele installatie cementpluggen geplaatst in de puttenrij UTB-1 tot en met 10 om deze permanent af te sluiten. Aansluitend zal met behulp van een mobiele boorinstallatie de laatste fase van de abandonneringswerkzaamheden worden uitgevoerd en zal de locatie worden gesaneerd en opgeruimd. Voor meer informatie over de werkzaamheden en contactgegevens van een aanspreekpunt voor de omgeving kunt u terecht op www.nam.nl.

De werkzaamheden zullen zoveel mogelijk overdag plaatsvinden. Een gedeelte van de werkzaamheden kan niet onderbroken worden en zal daarom ook s’ avond en in de nacht plaatsvinden. Transportbewegingen zullen zoveel mogelijk geconcentreerd plaatsvinden tijdens de daglichtperiode (7.00-19.00). De werkzaamheden zullen naar verwachting medio oktober 2020 aanvangen en naar verwachting tot en met eind maart 2021 duren.

Voor nadere inlichtingen kunt u zich wenden tot mw. K. Kaya (070 – 379 77 68).

Naar boven