Bestemmingsplan Olst. Fietstunnel Ter Stegestraat vastgesteld

Logo Olst-Wijhe

Ten behoeve van het vergroten van de leefbaarheid en de veiligheid in Olst, is de gemeente Olst-Wijhe voornemens een fiets- en voetgangersverbinding te realiseren onder het spoortracé Zwolle-Deventer ter hoogte van de straten Ter Stegestraat en Averbergen. Door de aanleg van de tunnel ontstaat een veilige verbinding aan de noordzijde van Olst en wordt de verkeersdruk op de spoorwegovergang Jan Hooglandstraat verminderd. Om de realisatie van deze verbinding planologisch mogelijk te maken heeft de gemeenteraad op 7 september 2020 het bestemmingsplan Olst, Fietstunnel Ter Stegestraat gewijzigd vastgesteld. De wijzigingen ten opzicht van het ontwerpbestemmingsplan betreffen een toevoeging van aanvullinde onderzoeksresultaten met betrekking tot vleermuizen, eekhoorns en archeologie en het opnemen van de dubbelbestemming 'Waarde - Archeologie' aan de zuidzijde van de geplande tunnel. In de regels behorende bij deze nieuwe dubbelbestemming zal opgenomen worden dat voorafgaand aan bouwwerkzaamheden en werken, geen bouwwerken zijnde dieper dan 0,5 meter beneden maaiveld, de aanwezige archeologische resten veilig gesteld moeten worden.

Het plan (identificatienummer identificatienummer NL.IMRO.1773.BP2020009001-0301) en het vaststellingsbesluit liggen ter inzage van 1 oktober 2020 tot en met 11 november 2020. U vindt het plan op www.ruimtelijkeplannen.nl en bij ons klantcontactcentrum in Wijhe (Raadhuisplein 1). U kunt de stukken alleen op afspraak inzien. Bronbestanden vindt u op ro.olst-wijhe.nl/plannen.

U kunt binnen de genoemde termijn beroep instellen, als u:

  • 1.

    tijdig een zienswijze bij de gemeenteraad heeft ingediend, of

  • 2.

    belanghebbende bent en u redelijkerwijs niet verweten kan worden, dat u geen of niet tijdig een zienswijze heeft ingediend.

Een beroepschrift dient u in bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Het indienen van een beroepschrift betekent niet dat het vastgestelde bestemmingsplan niet in werking treedt. Om de werking van het besluit op te schorten, kunt u als belanghebbende binnen de genoemde termijn een voorlopige voorziening aanvragen bij de voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

 

Naar boven