Gemeente Amsterdam - vaststelling bestemmingsplan - Reparatieplan Weespertrekvaart-Zuid 2019

Logo Amsterdam

Burgemeester en wethouders van Amsterdam maken ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad van Amsterdam bij besluit van 9 september 2020 het bestemmingsplan ‘Reparatieplan Weespertrekvaart-Zuid 2019’, met de daarop betrekking hebbende stukken, ongewijzigd heeft vastgesteld. Bij besluit van gelijke datum heeft de gemeenteraad voorts besloten geen exploitatieplan vast te stellen.

Plangebied

Het plangebied ‘Reparatieplan Weespertrekvaart-Zuid 2019’ is opgesteld voor de volgende locaties:

  • H.J.E. Wenckebachweg 200;

  • H.J.E. Wenckebachweg 212;

  • Amsterdam, sectie AG, nr. 1587 (gedeeltelijk) en 1586 (gedeeltelijk).

Deze locaties zijn alle gelegen aan de H.J.E. Wenckebachweg, nabij de kruising met de

Duivendrechtsekade en nabij de Ring A10 Oost.

Aanleiding en doel

Abusievelijk ontbreekt in het vigerende bestemmingsplan Weespertrekvaart-Zuid de maximaal toegestane bouwhoogte van gebouwen voor bovengenoemde drie locaties en geldt voor één van deze locaties een onjuiste minimale bouwhoogte. Het bestemmingsplan heeft als doel het geldende bestemmingsplan op deze onderdelen te repareren en voor zover er een concreet bouwplan is, deze bouwhoogte vast te leggen. Met dit bestemmingsplan gelden de volgende bouwhoogten:

  • H.J.E Wenckebachweg 200: minimale bouwhoogte 15 meter, maximale bouwhoogte 30 respectievelijk 40 meter;

  • H.J.E Wenckebachweg 212: minimale bouwhoogte 15 meter, maximale bouwhoogte 30 respectievelijk 62 meter;

  • Amsterdam, sectie AG, nrs. 1586 (gedeeltelijk) en 1587 (gedeeltelijk): minimale bouwhoogte 6 meter, maximale bouwhoogte 20 meter.

Geen exploitatieplan

Bij besluit van gelijke datum heeft de gemeenteraad tevens besloten geen exploitatieplan vast te stellen omdat het verhaal van kosten van de grondexploitatie over de in het plan begrepen gronden anderszins is verzekerd en geen noodzaak wordt gezien om een tijdvak of fasering te bepalen of nadere eisen, regels of een uitwerking van regels te stellen.

Terinzagelegging

Het bestemmingsplan ‘Reparatieplan Weespertrekvaart-Zuid 2019’, en de hierop betrekking hebbende stukken, liggen met ingang van 24 september 2020 gedurende een termijn van zes weken ter inzage op het volgende adres:

  • de Afsprakenbalie van Stadsloket Oost, Oranje-Vrijstaatplein 2, te Amsterdam. Deze is geopend op maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 18.00 uur. In verband met het Corona-virus verzoeken wij u te bellen met 14020 voor het maken van een afspraak om de stukken fysiek in te zien.

Het bestemmingsplan ‘Reparatieplan Weespertrekvaart-Zuid 2019’ met de daarop betrekking hebbende stukken is digitaal raadpleegbaar via www.ruimtelijkeplannen.nl. Het planidentificatienummer (ID) is NL.IMRO.0363.M1908BPSTD-VG01.

Beroepstermijn bestemmingsplan

Een belanghebbende kan binnen zes weken na de dag waarop het besluit ter inzage is gelegd een beroepschrift indienen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State (schriftelijk: Postbus 20019, 2500 EA Den Haag, of digitaal: https://digitaalloket.raadvanstate.nl). Voor de behandeling van een beroepschrift is griffierecht verschuldigd.

Voorlopige voorziening

De werking van een besluit wordt door indiening van een beroepschrift niet opgeschort. Degene die beroep heeft ingesteld, kan de voorzieningenrechter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State verzoeken een voorlopige voorziening te treffen. Het verzoek dient gericht te worden aan de voorzieningenrechter van de Afdeling bestuursrechtspraak (schriftelijk: Postbus 20019, 2500 EA Den Haag, of digitaal: https://digitaalloket.raadvanstate.nl). Indien het verzoek tijdens de beroepstermijn van het bestemmingsplan wordt ingediend, treedt het bestemmingsplan niet in werking voordat op het verzoek is beslist. Voor de behandeling van een verzoek is griffierecht verschuldigd.

Amsterdam, 23 september 2020

burgemeester en wethouders van Amsterdam,

Femke Halsema, burgemeester

Peter Teesink, gemeentesecretaris

Naar boven